Извор: Нови магазин/Забава архива вести 07.03.2016

Не бацајте кору од кромпира

Нови магазин 07.03.2016
Богата је влакнима и садржи витамине Б и Ц, гвожђе, калцијум и калијум. Кора је богата и фитонутријентима, фитоензимима и антиоксидансима, који обогаћују хранљиву вредност јела. Због тога нутриционисти препоручују да је… »

Бруснице против бактерија

Нови магазин 07.03.2016
Осим тога, научна истраживања показују да кондензовани танини из овог воћа спречавају улазак бактерија у уринарни тракт, бешику и бубреге. А ако су већ доспеле у организам, сок од брусница спречава њихово лепљење за… »

Чашица алкохола штити од деменције

Нови магазин 07.03.2016
Иста студија је, такође, показала да педесетогодишњаци који дневно конзумирају умерену количину алкохола, имају 25 одсто мање шанси да дођу у ситуацију да због заборавности не могу да обављају свакодневне активности… »

Мишићави бољи лидери

Нови магазин 07.03.2016
Истраживачи су установили да у мушкарцима који изгледају јаче, околина види лидерски потенцијал, чак и када ништа друго не зна о њима, ни степен образовања, ни вештине, ни особине. Овај феномен, ипак, не важи кад су у… »

Поларна светлост у Британији и Немачкој (ФОТО)

Нови магазин 07.03.2016
"Аурора бореалис" обојила је касно синоћ и рано јутрос у плаво, љубичасто и зелено небо изнад грофовије Оксфордшир на југу Енглеске и појединих области на североистоку Немачке. Ова појава настаје када магнетни соларни ветар… »

Жена, рат и плакат: Рат се памти по мушкарцима...

Нови магазин 07.03.2016
Жене су, симболички, у време Великог рата почеле “да носе панталоне” и утичу на чињеницу да после рата ништа више не буде као пре: од права гласа, до изједначавања зарада и промена статуса жена у јавном и… »

Уштедите новац у супермаркету

Нови магазин 07.03.2016
НЕ ИДИТЕ У ПРОДАВНИЦУ СВАКИ ДАН - Људи који скокну до продавнице по повратку са посла купују 54 посто више ствари него што су планирали, закључак је студије Института за истраживање маркетинга. Разлог је импулсивна куповина… »

Умор због мањка минерала

Нови магазин 07.03.2016
Током трудноће, дојења и периода интензивног раста, потребе за магнезијумом су веће. Више овог минерала је потребно и спортистима као и људима са болесним срцем. Недостатак магнезијума се може појавити и због одређених… »