Извор: Слободна Европа архива вести 12.03.2016

Тринаест година од убиства Ђинђића: Хтео је много тога

Слободна Европа 12.03.2016
Цвеће и свеће за Зорана Ђинђића. Породица, пријатељи и поштоваоци одали су пошту убијеном премијеру Србије Зорану Ђинђићу испред зграде Владе, на месту где је пре 13 година убијен и у Алеји великана на Новом гробљу… »

Србија: Ниво ријека углавном стагнира

Слободна Европа 12.03.2016
Водостаји ријека у Србији у суботу углавном стагнирају, Западна Морава опада, Чемерница је у стагнацији, али надлежне службе наводе да се нове падавине очекују већ у недјељу, те да ће на критичне тачке у источној Србији… »

Пјонгјанг спреман за блицкриг против Јужне Кореје и САД

Слободна Европа 12.03.2016
Северна Кореја саопштила је у суботу да је њена војска спремна за "блицкриг" против јужнокорејских и америчких снага које спроводе здружену вежбу и да "ослободи целу Јужну Кореју", јавила је државна севернокорејска… »

У израелском нападу погинуо палестински дјечак

Слободна Европа 12.03.2016
Десетогодишњи палестински дјечак погинуо је у суботу у израелским ваздушним ударима у Гази, рекли су болнички извори. Израелски напади услиједили су неколико сати нако ракетног напада милитаната на Израел. У саопштењу… »

САД: Прекид ватре у Сирји се генерално поштује

Слободна Европа 12.03.2016
Сједињене Државе саопштиле су у петак увече да се договор о прекиду ватре у Сирији генерално поштује двије седмице од његовог ступања на снагу, али су осудиле сиријску војску за кршење тог примирја. "Прекид ватре се… »

Калифорнија: Сахрањена Ненси Реган

Слободна Европа 12.03.2016
Бивша прва дама САД Ненси Реган сахрањена је у Калифорнији поред супруга, бившег америчког председника Роналда Регана, јавиле су у суботу агенције. Око хиљаду званица присуствовало је у петак сахрани Ненси Реган, а више од… »

Шпанија: Евакуисано 180 људи усљед одрона камења

Слободна Европа 12.03.2016
Шпански званичници рекли су да је најмање 180 људи евакуисано у сјеверном граду Ондароа усљед одрона камења након вишедневних киша. Обилне кише узроковале су дјелимично урушавање камене стијене што је угрозило низ… »

Шведска: Запаљено више центара за смјештај избјеглица

Слободна Европа 12.03.2016
Неколико центара предвиђених за смјештај избјеглица запаљено је у Шведској у суботу у раним јутарњим сатима, јавили су локални медији. Три објекта у насељу Сатила, у подручју Марк на југозападу Шведске, сада су празна, а… »

Усвојена УН резолуција о сексуалном злостављању које чине мировњаци

Слободна Европа 12.03.2016
Савет безбедности УН усвојио је у петак увече резолуцију у којој се осуђује сексуално злостављање које чине припадници мировних снага УН. Гласање у Савету безбедности УН је одговор на извештај генералног секретара Бан Ки… »

Нова иницијатива о независности Шкотске

Слободна Европа 12.03.2016
Шкотска народна партија (СНП) покренуће овог лета нову иницијативу о независности, изјавила је у суботу председница странке Никола Стерџон, годину и по дана после референдума на коме су се грађани Шкотске изјаснили за… »