Извор: Слободна Европа архива вести 12.03.2016

Идомени: Случај хепатитиса А код дјевојчице из Сирије

Слободна Европа 12.03.2016
У избјегличком кампу Идомени у Грчкој потврђен је случај хепатитиса А, саопштио је Грчки центар за контролу и превенцију заразних болести (КЕЕЛПНО). Исти извор наводи да се ради о деветогодишњој дјевојчици из Сирије, која… »

У Женеву стигли преговарачи сиријске опозиције

Слободна Европа 12.03.2016
Два представника делегације сиријске опозиције стигла су у суботу у Женеву где ће у понедељак бити настављени индиректни мировни преговори зараћених страна у Сирији. У Женеву су стигли Мухамед Алуш и Асад ал Зоаби, јавио је… »

Ливно: Осигурати пружање помоћи преживјелима и свједоцима

Слободна Европа 12.03.2016
У организацији "Медице" из Зенице представници институција и невладиних организација свечаним потписивањем Протокола о међусобној сурадњи надлежних министарстава, правосудних институција, установа и невладиних организација у… »

Балкан: Астрономски порези на имовину и возила

Слободна Европа 12.03.2016
Наплаћивање пореза, нарочито на некретнине и аутомобиле, на Балкану је најефикаснији начин да тамошње државе пуне буџете у одсуству реалних прихода, обзиром да од 2008. године скоро да нема економског раста. Тако се у… »

О судбини задњег хашког суђења крајем мјесеца

Слободна Европа 12.03.2016
Жалбено вијеће Међународног казненог суда за бившу Југославију (ИЦТИ) прихватило је овај тједан жалбу хашког тужитељства у вези прекида суђења Горану Хаџићу, ратном премијеру тзв. САО (Српска аутономна област)… »

Живот без своје куће је руиниран

Слободна Европа 12.03.2016
Током 2016. године у Добоју ће бити затворен колективни центар у Дому пензионера у којем живи око 130 породица – најавио је министар за избјеглице и расељена лица РС Давор Чордаш приликом једне од прошлогодишњих посјета… »

Италија: Погинуло шест скијаша на Алпима

Слободна Европа 12.03.2016
Шест скијаша погинуло је у лавини на италијанским Алпима, рекла је портпарол локалне ватрогасна бригаде. Спасиоци су извукли шест тијела, међу њима четири држављана Италије, док још два нису идентификована. Једна… »

Липатов: Властима на Балкану најлакше да разрежу порез на имовину и аутомобиле

Слободна Европа 12.03.2016
Наплата пореза на некретнине најмање је ризичан и, истовремено, најефикаснији метод прикупљања прихода, каже за РСЕ др Вилен Липатов из консултантске фирме "Цомпасс Лексецон" са седиштем у Бриселу. РСЕ: Порез на имовину је… »

Опорезивање у БиХ: Шаролика регулатива

Слободна Европа 12.03.2016
Област пореза на непокретности показује колико је Босна и Херцеговина сложена држава и колико је неуједначена њена законска регулатива. У Републици Српској, већ шест година је на снази Закон којим се опорезује властити… »

Економски развој лимитиран баријерама на локалном нивоу

Слободна Европа 12.03.2016
Стандард у Црној Гори је већ четврт вијека далеко од нивоа који омогућава достојанствен живот. Као и увијек у сиромаштву, најскупља је храна у односу на примања којим се морају покрити и дажбине држави у које, између… »