Извор: РТВ архива вести 26.03.2016

Вучић: Питајте Србе и Бошњаке и цео свет шта се променило у БиХ?

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом пресуде Радовану Караџићу у Хагу, да је важније говорити о људским жртвама, патњи и помирењу, а не о правно-политичким консеквенцама које би та… »

Убиство чувара нуклеарке у Белгији (ни)је дело терориста?

РТВ 26.03.2016
БРИСЕЛ - Тужилаштво у белгијском граду Шарлоа одбацило је могућност да постоји траг тероризма у случају убиства радника обезбеђења из нуклеарне централе Тијанж, наводи ТАСС на чији захтев је тужилаштво упутило одговор… »

Брисел: Тројица нападача оптужена за тероризам

РТВ 26.03.2016
БРИСЕЛ - Белгијско тужилаштво саопштило је данас да је поднело оптужнице за тероризма против тројице нападача који су умешани у нападе у Бриселу. 204. Федерално тужилаштво је навело да је против Фејсала Шефуа, трећег… »

МУП добио десет борбених возила и чамаца

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Министарство унутрашњих послова Србије добило је данас десет борбених возила и чамаца специјалне намене, а примопредаји су присуствовали и премијер Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад… »

Постављају "Швајцарски камп" испред Владе

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Удружење за заштиту потрошача "Ефектива" организовало је испред Владе Србије протест због тога што до сада није решен проблем корисника кредита у швајцарским францима. Председник удружења "Ефектива" Дејан… »

Грчка почела евакуацију кампа у Идоменију

РТВ 26.03.2016
АТИНА - Грчка је почела да евакуише мигранте из кампа у Идоменију на граници са Македонијом, док је прилив избеглица на грчка острва у Егејском мору успорен, саопштили су данас званичници. Данас је 78 нових избеглица ушло у… »

Пајтић: Стипендије школарцима од 1. разреда

РТВ 26.03.2016
НИШ/БЕОГРАД - Лидер Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је данас у Нишу да ће та странка, уколико победи на предстојећим изборима, увести систем стипендирања талентоване деце од самог почетка школовања. 164… »

"Стандард": Сребреница - брутални чин освете, али не и геноцид

РТВ 26.03.2016
БЕЧ - Сребреница је била злочин против човечности, али не и геноцид, тврди бечки дневник "Стандард" поводом пресуде изречене некадашњем председнику РС Радовану Караџићу. 136. Лист наглашава да пресуда Караџићу није… »

Николић свим католицима честитао Ускрс

РТВ 26.03.2016
БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић упутио је данас честитку београдском надбискупу Станиславу Хочевару и грађанима Србије који Ускрс славе по грегоријанском календару, уз искрене жеље да празник проведу у миру и… »

Стотине хиљада Кубанаца на концерту "Стонса"

РТВ 26.03.2016
ХАВАНА - Стотине хиљада Кубанаца присуствовало је, уз песму, одушевљено клицање и громогласан аплауз, првом концерту британске рок групе "Ролингстонс" на Куби, где је рок музика годинама била забрањена. Спортски комплекс… »