Извор: е-Новине архива вести 13.04.2016

Иванов: Дајем помиловање

е-Новине 13.04.2016
Забринутост и протести због одлуке македонског председника. Сједињене Америчке Државе и ЕУ изразиле су "озбиљну забринутост" због одлуке председника Македоније Ðорђа Иванова да помилује све који су били осумњичени за… »

Мађарска ничим не уцењује Србију

е-Новине 13.04.2016
Виктор Орбан у посети Србији. Премијер Србије Александар Вучић захвалио се данас Мађарској на подршци Србији, наводећи да та земља ничим не уцењује Србију и не ограничава што, како је рекао, званични Београд уме да… »

Милорад Додик под истрагом

е-Новине 13.04.2016
Тужилаштво БиХ потврдило. Главни тужилац Босне и Херцеговине Горан Салиховић потврдио је у среду да се против председника Републике Шумске Милорада Додика води истрага повезана са пословањем "Павловић банке" из Бијељине… »

Влада подржава кандидатуру Весне Пусић

е-Новине 13.04.2016
Тихомир Орешковић, премијер Хрватске. Хрватски премијер Тихомир Орешковић изјавио је у среду да бивша хрватска министарка спољних и европских послова и председница опозиционог ХНС-а Весна Пусић ужива подршку Владе као… »

Лед Зеппелин оптужени за плагијат

е-Новине 13.04.2016
Стаирваи то Хеавен. Гитариста и певач Лед Зеппелин мораће пред поротом на америчком суду да објашњавају да ли су украли почетне акорде класика "Стаирваи то Хеавен" Амерички окружни судија Гери Клауснер у Лос Анђелесу… »

Преминуо редитељ Томаж Пандур

е-Новине 13.04.2016
Ин мемориам. Познати словеначки позоришни редатељ Томаж Пандур умро је од последица срчаног удара током пробе представе "Краљ Лир" Македонског народног театра Пандур је дипломирао режију у Љубљани 1989. године, а режирао… »

Диковић персона нон грата на Косову

е-Новине 13.04.2016
Након првостепене пресуде против Фонда за хуманитарно право. Одликовани србијански генерал и начелник ГШ Војске Србије биће, покуша ли да пређе границу, у надлежности косовске полиције Министар спољних послова Косова Петрит… »

Путин никад није био у Панами

е-Новине 13.04.2016
На бранику кремаљског диктатора: Душан Пророковић и Мирослав Лазански. Помињање Путиновог светог имена у “Панама паперс” изазвало је лавину бурних емоција у домаћим рускоколонашима који кремаљског диктатора бране из… »

Траже се Срби и комуњаре, живи или мртви

е-Новине 13.04.2016
Усташизација Хрватске у пуном јеку. Злочестом замјеном теза, ендехазијски ревизионисти и неоусташки милитанти управо то зло - идеолошке сукобе, сијање међунационалне мржње и раздора, изазивање уличних и медијских нереда… »

Аутогеноцид

е-Новине 13.04.2016
Годишњица погубљења Славка Ћурувије. Вактиле је један амбициозни бузерант - користећи у размишљању аутономни уместо централног нервног система - смислио трогателни термин "аутошовинизам" који је требало да стигматизује… »