Извор: Н1 Инфо архива вести 13.04.2016

Смењена директора Високе пословне школе у Новом Саду

Н1 Инфо 13.04.2016
Војвођанска влада сменила је директорку Високе пословне школе струковних студија у Новом Саду Драгицу Томић због, како се наводи у образложењу, "дела које је чине недостојном дужности". Како се наводи у саопштењу… »

Хокинг и Закерберг у пројекту трагања за животом у свемиру

Н1 Инфо 13.04.2016
Чувени физичар Стивен Хокинг и оснивач Фацебоока марк Закерберг дали су подршку једном интернет инвеститору који жели да развија футуристички план трагања за животом у свемиру. Јури Милнер најавио је пројекат вредан 100… »

Амазон направио досад најмањи и најлакши Киндле

Н1 Инфо 13.04.2016
Компанија Амазон пушта у продају најновији модел читача електронских књига Киндле, досад најмањи и најлакши, али, са ценом од 290 долара, и најскупљи. Амазон рачуна да ће елегантни облик и заштитни покривач који је… »

Путин: Русија на првом месту по броју лансирања у свемир

Н1 Инфо 13.04.2016
Русија је задржала водећу позицију у свемирској индустрији, на првом је месту по броју лансирања у свемир и ради на новим производима високе технологије у тој области, изјавио је председник Русије Владимир Путин поводом… »

И Орбан се укључио у предизборну кампању у Србији

Н1 Инфо 13.04.2016
Премијер Мађарске Виктор Орбан укључио се данас у изборну кампању у Србији. Он је у Суботици присуствовао отварању погона за производњу стаклене вуне компаније Мастерпласт и истакао да зна да се у Србији води кампања и да… »

Казна за новинарку РТВ-а притисак или аутоцензура?

Н1 Инфо 13.04.2016
Новинарка и уредница РТВ Војводина Светлана Божић Краинчанић кажњена је на личну одлуку генералног директора, јер је премијеру поставила питање у име невладине организације која за то није имала прилику. Тиме је, наводи се… »

Проглашене још две изборне листе, укупно 21

Н1 Инфо 13.04.2016
Републичка изборна комисија прогласила је у уторак увече изборну листу "У инат-Сложно за Србију-Народни савез" и листу Зелене странке. Листа Зелена странка добила је положај странке националне мањине, што јој омогућава да… »

ЕУ финансирала изградњу станова за избеглице у Шапцу

Н1 Инфо 13.04.2016
Шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић уручили су избегличким, интерно расељеним и повратничким породицама кључеве од станова у згради за социјално становање у… »

Двери: Зашто се Александар Вучић плаши дуела са нама?

Н1 Инфо 13.04.2016
Ни после месец дана од првог позива Двери, Александар Вучић и СНС још увек нису одговорили на предлог да се организује заједнички округли сто свих учесника на изборима о равноправном медијском третману свих изборних листи… »

Јоксимовић: Хрватска ће константно бити камен спотицања

Н1 Инфо 13.04.2016
Хрватска користи уцењивачки потенцијал, али нема ту врсту снаге и моћи да зауставља Србију на европском путу, мада мислим да ће константно бити камен спотицања, изјавила је Александра Јоксимовић из Центра за спољну… »