Извор: Невсвеек архива вести 13.04.2016

Македонија: Иванов помиловао прислушкиваче, Скопље прокључало (ФОТО)

Невсвеек 13.04.2016
Протест је синоћ почео због одлуке председника Македоније Дјордја Иванова да аболира све политчаре, чиме су обухваћени и политичари и њихови сарадници из афера повезаних с прислушкивањем разговора. Лидер највеће… »

Залив под контролом: Египат уступио два стратешки важна острва Саудијској Арабији (ФОТО)

Невсвеек 13.04.2016
Острва се налазе на улазу у Залив Акаба и биће званично означена да су у саудијским водама на основу споразума објављеног у суботу у Каиру. Египат је уступио два острва, Тиран и Санафир, у стратешком Тиранском мореузу. се… »

​Све за кадар: Авион умало покупио туристу који је ловио савршену фотографију (ВИДЕО)

Невсвеек 13.04.2016
Туриста се у последњем тренутку спустио у низак став, а летелица му је прозујала тик изнад главе. Видео снимак у којем се види застрашујући моменат када је при слетању умало ударио туристу на карипском острву Ст. Бартс вирално… »

Смена на трону: Ова комапнија је заменила Гаспром као највећа руска фирма

Невсвеек 13.04.2016
Цене акција Росњефта су на највишем нивоу откако је 2006. године започето са њиховим трговањем, захваљујући чему је вредност компаније достигла 51,7 милијарди долара. Руска нафтна компанија Росњефт постала је највећа… »

​Затвара небо: С-500 ће надмашити све против-ракетне системе на свету

Невсвеек 13.04.2016
Руски С-500 може да открије и истовремено гађа до десет балистичких и суперсоничних циљева. Одбрамбени систем С-500 надмашиће све до сада познате ракетне штитове, укључујући руски С-400 и амерички "Патриот Адванцед… »

Опасан тренд код руских тинејџера: Бескућнике масовно убијају из забаве (ВИДЕО)

Невсвеек 13.04.2016
Група тинејџера је 10. априла напала групу бескућника на улици и насмрт пребила двојицу од њих, док је двојицу повредила. Полиција у Москви ухапсила је који су убили троје бескућника. Иза решетака су завршила тројица… »

По кладионицама Јеремић међу фаворитима за место првог човека УН

Невсвеек 13.04.2016
Испред Вука Јеремића на листи ове кладионице је, са највише изгледа да дође на чело светске организације, Хелен Кларк са Новог Зеланда. Некадашњи шеф српске дипломатије и бивши председник Генералне скупштине УН је, након… »

​Само за жене: Ово је најлуђа црква на свету (ФОТО)

Невсвеек 13.04.2016
Црква у облику ципеле на штиклу изграђена је 2016. године од 320 плавичастих стаклених панела постављених на металну конструкцију. На великом бетонском диску у парку Оушн Вју на , налази се једна необична стаклена… »

Часовник дијета: Није лоше пазити у које време једете

Невсвеек 13.04.2016
Испитивање је показало да су најкритичнији сати за дијету између 18 и 22 сата, када је најтеже издржати без хране и особе које су на дијети. Једна компанија спровела је истраживање које је сакупљало податке о особама које… »

Мајстор за бекство: Хоботница побегла из акваријума у свој природни дом (ВИДЕО)

Невсвеек 13.04.2016
Хоботница мушког пола, названа Инки, поклоњена је акваријуму "Напијер" пре две године, након што је спасена из мреже за хватање ракова, пренела је агенција АФП. Хоботница величине лопте за рагби успела је да се провуче кроз… »