Извор: Невсвеек/Свет архива вести 13.04.2016

Залив под контролом: Египат уступио два стратешки важна острва Саудијској Арабији (ФОТО)

Невсвеек 13.04.2016
Острва се налазе на улазу у Залив Акаба и биће званично означена да су у саудијским водама на основу споразума објављеног у суботу у Каиру. Египат је уступио два острва, Тиран и Санафир, у стратешком Тиранском мореузу. се… »

​Све за кадар: Авион умало покупио туристу који је ловио савршену фотографију (ВИДЕО)

Невсвеек 13.04.2016
Туриста се у последњем тренутку спустио у низак став, а летелица му је прозујала тик изнад главе. Видео снимак у којем се види застрашујући моменат када је при слетању умало ударио туристу на карипском острву Ст. Бартс вирално… »

​Затвара небо: С-500 ће надмашити све против-ракетне системе на свету

Невсвеек 13.04.2016
Руски С-500 може да открије и истовремено гађа до десет балистичких и суперсоничних циљева. Одбрамбени систем С-500 надмашиће све до сада познате ракетне штитове, укључујући руски С-400 и амерички "Патриот Адванцед… »

Опасан тренд код руских тинејџера: Бескућнике масовно убијају из забаве (ВИДЕО)

Невсвеек 13.04.2016
Група тинејџера је 10. априла напала групу бескућника на улици и насмрт пребила двојицу од њих, док је двојицу повредила. Полиција у Москви ухапсила је који су убили троје бескућника. Иза решетака су завршила тројица… »

Мајстор за бекство: Хоботница побегла из акваријума у свој природни дом (ВИДЕО)

Невсвеек 13.04.2016
Хоботница мушког пола, названа Инки, поклоњена је акваријуму "Напијер" пре две године, након што је спасена из мреже за хватање ракова, пренела је агенција АФП. Хоботница величине лопте за рагби успела је да се провуче кроз… »

Признали: Украјинци тренирају децу за рат (ВИДЕО)

Невсвеек 13.04.2016
Деца на истоку Украјине "играју" се правим оружјем у школском војно-патриотском клубу, чија управа признаје да децу припрема за рат. У клубу за ваншколске активности на истоку деца тренирају руковање оружјем и разне борбене… »

У Кини, људи су на изнајмљивање: Ова апликација налази се на ивици закона

Невсвеек 13.04.2016
Како је бизнис са апликацијама у Кини због огромног броја корисника невероватно уносан, многе апликације представљају праву опасност јер могу довести до проституције, па чак и силовања. Нова кинеска мобилна апликација "Куаи лаи… »

Искуством против смрти: Ево како је израелски пилот спустио авион са једним крилом (ВИДЕО)

Невсвеек 13.04.2016
Пилот се опасно приближио смрти када је његов авион остао без крила. Срећом, успео је безбедно да спусти летелицу на земљу. Израелски војни пилоз Зиви Недиви умало је изгубио живот на тренинг лету. Недиви, који је пилотирао… »

Како изгледа када киша погоди град усред пустиње? (ВИДЕО)

Невсвеек 13.04.2016
Ријад, град усред пустиње са 5,7 милиона становника, познат је по високим температурама и веома реткој киши. У саудијској престоници Ријаду, чије су улице поплављене због неуобичајене и јаке олује, данас је дошло до хаоса у… »

Палмира: Исламисти су отишли, али су оставили бројне "сувенире"

Невсвеек 13.04.2016
Проћиће још много времена док туристима не буде омогућено да виде остатке остатака древног античког града. Превелика је опасност од мина. Потпуно ме је обузело узбуђење. И страхопоштовање. Стојим на почетку цивилизације… »