Извор: Политика архива вести 13.04.2016

Весели прекинуо блиставу Ђоковићеву серију

Политика 13.04.2016
Најбољи тенисер света први пут од 2013. изгубио на старту једног мастерс турнира: 6:4, 2:6, 6:4. – Џумхур допунио успехе млађе генерације елиминацијом Бердиха у Монте Карлу. Страх да ће Новак Ђоковић да учини још један… »

Политичке игре око новинарске суспензије

Политика 13.04.2016
Премијер тражио од директора РТВ Војводине да не кажњава новинаре због њега, износећи сумњу да је Светлана Божић-Краинчанић суспендована како би он био оптужен за притисак на медије. Премијер Александар Вучић… »

У Сирији избори које противници Асада не признају

Политика 13.04.2016
ДАМАСК - У деловима Сирије под контролом снага председника Башара Асада јутрос су отворена биралишта, на којима грађани гласају за нови сазив парламента, иако противници режима одбацују те изборе као незаконите. Гласачка… »

Србију очекује брзи раст

Политика 13.04.2016
Премијери Србије и Мађарске Александар Вучић и Виктор Орбан отворили погон „Мастерпласта“ у који је уложено 8,4 евра. Суботица – Фабрике отварају пријатељски и добри односи, а када сте видели боље односе између Србије… »

Пресрео камион курирске службе и отео вредносне пошиљке

Политика 13.04.2016
Непознати мушкарац наоружан пиштољем пресрео је у подне камион шабачке курирске службе „Акс експрес” на аутопуту Београд – Загреб. Претећи оружјем натерао је возача да отвори врата камиона, а затим га је дршком… »

За смрт Фримермана окривљенима од две до десет година затвора

Политика 13.04.2016
Иако је тројицу чланова обезбеђења сплава „Саунд” оптужница теретила за убиство, за то дело није било доказа, па су осуђени за тешке повреде са смртним исходом. Иако су четворица бивших радника обезбеђења сплава… »

Нестао сувласник Пинк таксија Мирослав Ранковић

Политика 13.04.2016
Мирослав Ранковић Шиља (54), сувласник „Пинк таксија” нестао је јуче око 15 сати, а његов нестанак пријављен је полицији у среду ујутру, потврђено је за „Политику” у МУП-у. За њим је објављена потрага, а његови… »

Руски авиони се „агресивно” приближили америчком броду

Политика 13.04.2016
Руски авиони су се „агресивно” приближили америчком ратном броду извевши низ прелета изнад америчког разарача у међународним водама у Балтичком мору, јавља АФП позивајући се на функционера америчког министарства… »

Јеремић већ фаворит за УН

Политика 13.04.2016
Ивица Дачић тврди да кандидат Београда није „руски човек“, а упућени истичу да Вук Јеремић у трци за генералног секретара УН може да рачуна не само на руску већ и на кинеску подршку у Савету безбедности. Само дан… »

Диковић даје паре од пресуде у хуманитарне сврхе

Политика 13.04.2016
Фонду за хуманитарно право ово није први пут да јавне личности без доказа оптужује за ратне злочине. Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић није желео да коментарише првостепену пресуду Првог основног суда… »