Извор: Нова економија архива вести 14.04.2016

ИКЕА свечано обележила почетак изградње прве робне куће у Србији

Нова економија 14.04.2016
Компанија ИКЕА данас је свечано означила почетак радова на изградњи прве ИКЕА робне куће у Србији код рампе Бубањ поток. "Биће ово велики успех за компанију да ради у земљи која први пут отвара робну кућу. Србија је у… »

Стејт департмент: Притисци на новинаре и угрожена права мањина у Србији

Нова економија 14.04.2016
Дискриминација и друштвено насиље према мањинама, пре свега Ромима, и притисци на новинаре издвојени су данас као кључни проблеми у извештају америчког Стејт департмента о поштовању људских права у Србији 2015. године… »

НБС: Постоје услови за повољно кредитирање приватног сектора

Нова економија 14.04.2016
Народна банка Србије (НБС) оценила је да постоје услови за кредитирање приватног сектора по повољнијим условима, јер је банкарски сектор ликвидан и снижене су каматне стопе. "Правовремене и добро одмерене мере монетарне… »

Давенпорт: ЕК поставила питања о 'Железари' и чекамо на одговоре

Нова економија 14.04.2016
Европска комисија је поставила питања у вези са продајом Железаре Смедерево и очекује одговоре од власти у Србији, изјавио је данас шеф Делегације Европске уније у Србији Мајкл Давенпорт. Он је казао да у Бриселу било… »

Оснивање немачко српске привредне коморе донеће нове инвестиције

Нова економија 14.04.2016
Прва међудржавна комора Србије с неком земљом, немачко-српска привредна комора, оснива се вечерас. Председник немачко-српског привредног удружења Роналд Зелингер каже да је то, из немачког угла, прави начин да се уреди… »

Британска полиција се и дроновима бори против криминала

Нова економија 14.04.2016
Полиција Сарија и Сасекса у Великој Британији недавно је добила 310.000 евра за куповину нових дронова. Средства је обезбедило британско Министарство унутрашњих послова (Тхе Хоме Оффице), а полиција ће добити четири дрона… »

'Раскинућемо уговор са компанијама за путеве које не плаћају раднике'

Нова економија 14.04.2016
Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да су две компаније које раде на обнови путева у Србији пред раскидом уговора. Реч је о две компаније које су ангажоване на обнови одређених деоница у оквиру програма… »

ТОП 10: Најдужи авионски летови на свету

Нова економија 14.04.2016
У септембру 2015. године авио-компанија Ер Индија открила је да планира да уведе најдужи непрекидни лет на свету, а мање од месец дана након тога у трци су се нашле и аустралијска авио-компанија Квантас и компанија Сингапур… »

Министар предао кључеве станова војним пензионерима

Нова економија 14.04.2016
Министар одбране Зоран Ђорђевић уручио је у београдском насељу Миријево кључеве од десет станова пензионерима Министарства одбране и Војске Србије. Станове су добили стамбени интересенти Фонда за социјално осигурање војних… »

Послодавци дужни да до маја предају податке о стажу запослених

Нова економија 14.04.2016
Више од 430.000 послодаваца у Србији дужно је да до краја априла пензијском фонду преда образац М-4, са подацима неопходним за евиденцију о стажу запослених. Од средине прошлог месеца то могу да учине и електронски, што је… »