Извор: РТ Крагујевац архива вести 23.04.2016

Почела изградња Рециклажног центра

РТ Крагујевац 23.04.2016
Полагањем камена темељца, званично је почела изградња Рециклажног центра у Крагујевцу, коју са 45 милиона динара финансира Министарство пољопривреде и заштите животне средине. Рок за изградњу и опремање јединог… »

Прилика за шумадијске пољопривреднике

РТ Крагујевац 23.04.2016
Представници кинеске компаније ЦМЕК, најавили су у Крагујевцу формирање заједничке компаније и почетак реализације узгоја и откупа јунади од шумадисјких пољопривредника ради извоза овог меса у Кину. Пољопривредници ће имати… »

Потписана Повеља о братимљењу

РТ Крагујевац 23.04.2016
Дугогодишња сарадња Градске организације војних резервиста Крагујевца и Македонског града Тетова, озваничена је данас потписивањем Повеље о братимљењу, чиме је и степен заједничког деловања у мирнодопским условима, али… »

"Мислим да нема промене курса државе после избора"

РТ Крагујевац 23.04.2016
Председник Србије Томислав Николић изјавио је да и после парламентарних избора у Србији неће доћи до промене курса државе - она ће наставити пут ка ЕУ, али ће и даље инсистирати на неутралности. У интервјуу за Глас Америке… »

"Продукцијски подвиг" у Театру

РТ Крагујевац 23.04.2016
Књажевско-српски театрар се премијером представе "Сан летње ноћи" придружио обележавању четири века од смрти Вилијема Шекспира, највећег светског драмског писца. Представа у режији Пјер Валтер Полиоца из Немачке… »

Православни верници славе Врбицу

РТ Крагујевац 23.04.2016
Српска православна црква данас слави Лазареву суботу или Врбицу, припремајући се, у последњој седмици поста, за највећи хришћански празник - Васкрс. Тај дан се слави као Лазарева субота, јер се сматра да је тог дана Исус… »

Дечје предузетништво у Крагујевцу

РТ Крагујевац 23.04.2016
У сусрет предстојећим васкршњим празницима, у Основној школи "Вук Стефановић Караџић" данас је одржан "Вашарчић". Ова манифестација, изложбено-продајног карактера, део је пројекта "Дечје предузетништво", који се, у… »

Асфалтиран део улице Душана Ђорђевића

РТ Крагујевац 23.04.2016
У улици Душана Ђорђевића у насељу Петровац, завршено је асфалтирање ове прометне саобраћајнице у дужини од 130 метара. Вредност инвестиције је преко пет и по милиона динара, кажу надлежни из градске управе и најављују… »

"Плава планета" у Великом парку

РТ Крагујевац 23.04.2016
Центар за еколошко образовање и одрживи развој у крагујевачком Великом парку организовао је 14. изложбу дечијих радова на тему екологије под називом "Плава планета". У Великом парку крагујевачки основци и предшколци… »

Председник СГ честитао КК "Раднички 1950"

РТ Крагујевац 23.04.2016
Председник Скупштине града Милан Урошевић честитао је кошаркашима и стручном штабу Кошаркашког клуба "Раднички 1950" освајање титуле и пласман у Другу лигу Србије. "Радујем се вашем успеху и срдачно вам честитам на… »