Извор: СЕЕбиз архива вести 25.04.2016

Опозиција оптужује Вучића за изборну крађу

СЕЕбиз 25.04.2016
БЕОГРАД - Демократска странка позвала је све партије демократског опредељења на хитни састанак, како би се сачувао сваки глас који су грађани данас дали листама за које су гласали. Након састанка сви су отишли у РИК проверити… »

СНС ће имати већину, али мању него до сад

СЕЕбиз 25.04.2016
БЕОГРАД - СНС ће и даље сама имати већину у српском парламенту, али "тању" и у случају да овог пута не буде имала партнера, наспрам себе ће имати бројнију опозицију. Бар тако показују последњи подаци које је објавио РИК, на… »

Вучић: Чудне ствари дешавале су се током ноћи

СЕЕбиз 25.04.2016
БЕОГРАД - Нову владу Србије треба очекивати после ванредне скупштине Српске напредне странке, заказане за 28. мај, изјавио је данас поподне лидер СНС Александар Вучић. Вучић је то рекао новинарима после седнице… »

Грађевински радови у вељачи порасли 8,3 посто годишње

СЕЕбиз 25.04.2016
ЗАГРЕБ - Обујам грађевинских радова у Хрватској у вељачи ове године порастао је у односу на сијечањ за 3,2 посто, а према прошлогодишњој вељачи за 8,3 посто, показују подаци Државног завода за статистику (ДЗС)… »

ДС победио на Врачару и Старом граду

СЕЕбиз 25.04.2016
БЕОГРАД - Фукционер Демократске странке (ДС) Бранимир Кузмановић изјавио је у недељу увече да је та странка на локалним изборима победила у београдској општини Врачар. Он је на конференцији за новинаре у седишту ДС рекао и… »

Београдска берза: Комерцијална банка с највише промета, индекси пали

СЕЕбиз 25.04.2016
БЕОГРАД - Почетак седмице донео је лагани пад тржишта и солидан промет од 431,2 милиона РСД (3,5 милиона ЕУР), поново у великој мери захваљујући државним обвезницама. Индекс БЕЛЕКС15 ослабио је 0,2% на 607,2 поена… »

Цијене нафте порасле трећи тједан заредом

СЕЕбиз 25.04.2016
НЕВ ИОРК – Цијене нафте на свјетским тржиштима порасле су и прошлога тједна, већ трећег заредом, премда највећи свјетски произвођачи нису на састанку у Дохи постигли споразум о замрзавању производње. На лондонском је… »

Добит МцДоналд'са порасла 35 посто, приходи благо пали

СЕЕбиз 25.04.2016
НЕВ ИОРК – Приходи МцДоналд'са пали су у протеклом тромјесечју за 1 посто на годишњој разини, због високог течаја долара, но захваљујући повећаној продаји у САД-у добит највећег свјетског ланца ресторана брзе хране… »

Жугић: Свјетска банка и ММФ подржали план фискалне консолидације

СЕЕбиз 25.04.2016
ПОДГОРИЦА - Свјетска банка и ММФ подржали су план фискалне консолидације, као и јачање структурних реформи и конкурентности црногорске економије. Препорука је да се код креирања фискалних мјера посебна пажња обрати, да оне… »

Влада жели структурну преобразбу државе кроз реформе у десет подручја

СЕЕбиз 25.04.2016
ЗАГРЕБ - Национални програм реформи за ову годину, који ће бити представљен на сједници Владе у четвртак, доноси низ реформских мјера у десет главних реформских подручја, а све у циљу да се сукладно и препорукама Вијећа… »