Извор: е-Новине архива вести 29.04.2016

Руски штићеници желе на силу у Парламент

е-Новине 29.04.2016
Насиље у просторијама Републичке изборне комисије. Након што је РИК саопштио да је према последњим резултатима коалиција Двери-ДСС испод цензуса за улазак у Парламент за 0,01 одсто гласова, лидер Двери Бошко Обрадовић… »

Подржавамо Србију, али тражимо испуњавање критеријума

е-Новине 29.04.2016
Миро Ковач, министар иностраних послова Хрватске. Хрватска не блокира преговоре Србије за улазак у ЕУ, већ тражи испуњавање свих критеријума, пре свега укидање закона о универзалној јурисдикцији за злочине почињене у рату… »

Азем Суља се предао Еулексу

е-Новине 29.04.2016
Означен као вођа криминалне групе. Посланик косовске скупштине Азем Суља (Сила), који је од среде био у бекству, предао се истражним органима Еулекса и пребачен је у притворни центар у Приштини, преносе косовски медији… »

Како сам узео 50.000 евра

е-Новине 29.04.2016
Андреј Фајгељ: Неподношљива лакоћа корупције. Да Андреј Фајгељ није баш нормалан, то знамо одавно. Али, да ће мртав хладан сам признати да је корумпирани политичар који је примио 50.000 евра за две и по године свог… »

Вукашин, дечко који обећава

е-Новине 29.04.2016
Похвала од злочинца. Некадашњи генерални директор РТС Драгољуб Милановић који је на робији провео десет година јер је проглашен одговорним што је избегавајући одлуку о измештању запослених, 16 радника страдало током… »

Пајтић позвао грађане да гласају за фашисте

е-Новине 29.04.2016
Есцорт политика. Након што се придружио захтеву да се противно вољи грађана Србије, проруски клерофашистички покрет Двери на силу угура у Парламент, председник ДС Бојан Пајтић отишао је и корак даље. Он је у петак позвао… »

Ко је срушио Миксалиште

е-Новине 29.04.2016
Фантомке у Београду. Брутална освета неком због нечега; нема више идиличног суживота избеглих несрећника и Србије коју су сви хвалили као пристојно место за пријем људи побеглих од рата и страдања. Нема ни илузије да се у… »

Британац који се спалио због злочина у Босни

е-Новине 29.04.2016
Грахам Бамфорд. Британац Грахам Бамфорд се прије тачно 23 године у знак протеста спалио у Лондону. На овај чин се одлучио како би скренуо пажњу британске и свјетске јавности на агресију и геноцид у Босни и Херцеговини… »

Закључивање оцена

е-Новине 29.04.2016
Књига проповедникова, лектира за постизборне дане. У магновењу сам угледао и докторицу Санду: „Косе ми моје вране и Динаре ми моје непрежалне, зар ћу у овоме римском комплету који ми стоји као саливен свако јутро у болницу… »

Како је Бреивик победио државу

е-Новине 29.04.2016
Злочин и казна, некад и сад. Бреивикова тужба је добила свој епилог у судској пресуди којом се потврђује да су услови у којима господин Бреивик борави “нехумани и деградирајући”, затворским властима налаже да се узму у… »