Извор: Правда/Политика архива вести 29.04.2016

Ако овако остане: Мења се структура Народне скупштине, ево ко ће имати колико посланика

Правда 29.04.2016
БЕОГРАД - Пројекција парламента се променила у ноћи између четвртка и петка, када је РИК објавио да према 99,82 одсто обрађених бирачких места Двери-ДСС остају испод 5%. Како је саопштио РИК, та коалиција има 4,99 одсто… »

Нова шанса за Чеду, Бориса и Чанка: Ево како могу изнад цензуса, а да не освоје ниједан глас

Правда 29.04.2016
БЕОГРАД - Листа СДС-ЛДП-ЛСВ од ноћас је у великој агонији јер након најновијих података РИК-а, и њихов улазак у парламенту виси о концу за буквално 788 гласова. Уколико излазност на поновљеним изборима буде мања од 70 одсто… »

Изборна рачуница: Колико још гласова треба да освоје Двери-ДСС да би ушли у скупштину?

Правда 29.04.2016
Коалиција Двери-ДСС, према последњим подацима РИК, тренутно је испод цензуса са 4,99 одсто освојених гласова, а познаваоци изборне математике процењују да ни листа СДС-ЛДП-ЛСВ, са 5,03 одсто освојених гласова, нема разлога за… »

Чепурин код Шешеља: Будућност Србије је уз Русију!

Правда 29.04.2016
Амбасадор Руске Федерације Александар Васиљевич Чепурин посетио је данас на свој захтев председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља у седишту странке и честитао му повратак у Скупштину Србије. Чепурин и… »

Дачић: Идем из СПС-а, ако не значим ништа!

Правда 29.04.2016
БЕОГРАД - Лидер социјалиста Ивица Дачић изјавио је да ће искористи Васкрс да размисли "о свему и о својим даљим потезима" и да ће отићи из СПС-а ако не значи ништа тој странци, пише данас Курир. Поводом сазнања Курира да… »

Недопустиво насиље у РИК: Покренут поступак због напада на чланове Комисије

Правда 29.04.2016
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је данас да је недопустиво насиље које се догодило у Републичкој изборној комисији, најављујући да ће МУП, заједно са Тужилаштвом, истражити сваки детаљ тог… »

Руски медији о српским изборима: Победила политика ЕУ интеграција

Правда 29.04.2016
ПРАГ/МОСКВА - Скоро сви руски медији оцењују да резултат, који је коалиција око Српске напредне странке и премијера Александра Вучића остварила на изборима у Србији, показује да су се бирачи определили ка Европској унији… »

Срешће се Николић и Шешељ!?

Правда 29.04.2016
БЕОГРАД - Консултације о фомирању нове владе биће прилика за први сусрет после повратка из Хага лидера радикала, Војислава Шешеља са бившим партијским саборцем, председником Србије Томиславом Николићем. Устаљени политички… »

Следи расплет у Војводини: Социјалисти спремни за савез са напредњацима, радикали вагају

Правда 29.04.2016
НОВИ САД - У изјави премијера Александра Вучића да прижељкује што ширу владајућу коалицију у Војводини, уз СВМ као сигурне партнере напредњака, засад су се препознали социјалисти и делимично радикали. Преосталих пет… »

Паровић: Наступио је тренутак за трећи политички пут!

Правда 29.04.2016
НОВИ САД - Мирослав Паровић, председник Треће Србије, је оценио да "када уживо на Н1 Бојан Пајтић своје присталице позове да гласају за Двери-ДСС, а цела 'опозиција' окупљена око америчког амбасадора позове на уличне… »