Извор: РТ Крагујевац архива вести 29.04.2016

Ускршња честитка градоначелника

РТ Крагујевац 29.04.2016
Градоначелник Крагујевца Радомир Николић честитао је свим грађанима који славе празник по јулијанском календару. У честитки се, између осталог, каже: "Грађанима Крагујевца честитам највећи хришћански празник Васкрс… »

Данас је Велики петак

РТ Крагујевац 29.04.2016
Православни хришћани данас обележавају Велики петак, у знак сећања на дан када је Исус Христос распет на крсту на Голготи. Пошто је то за хришћане дан најве}е жалости, он се обележава строгим постом, уздржавањем од… »

Изложба инсталација Данијеле Димковић

РТ Крагујевац 29.04.2016
Инсталација архитекте Данијеле Димковић, предавача на Филолошко-уметничком факултету, постављена је у Малом ликовном салону Народног музеја. У питању је кодирање простора или меморијални центри као систем алузија, како… »

Дан Христовог страдања и смрти

РТ Крагујевац 29.04.2016
Православни Хришћани данас обележавају дан Исусовог страдања на Голготи, Велики Петак. Богослужења током највећег хришћанског празника обављаће епископ шумадијски господин Јован. Као и сваке године, у цркви на Велики… »

Радно време током празника

РТ Крагујевац 29.04.2016
Током празничних дана Здравствена станица број 4, од 7 до 12 часова дежураће за своје, а од 12 до 19 сати за све осигуранике. Амбуланте Аеродром, Бресница и Станово радиће од 7 до 12, док ће лекари у Страгарима од 7 до 10… »

Ускршњи вашар у вртићу "Бубамара"

РТ Крагујевац 29.04.2016
У вртићу "Бубамара" најмлађи су приредили велики Ускршњи вашар на коме су изложили бројне предмете које су урадили са својим васпитачима. Изложба је продајног карактера, а родитељи су куповали радове своје деце по… »

Традиционално фарбање васкршњих јаја

РТ Крагујевац 29.04.2016
Породица Цветковић из Петровца у сарадњи са Градском туристичком организацијом Крагујевца и удружењем жена "Сељанчица" из Новог Милановца у сеоском домаћинству Јанин рај, организовала је фарбање васкршњих јаја. Сеоско… »

Ускршња посланица владике Јована

РТ Крагујевац 29.04.2016
Поводом празника Васкрсења Господа Исуса Христа, шумадисјки епископ Јован упутио је традиционалну посланицу верницима Шумадијске епархије. Посланицу владике Јована ћемо у целини емитовати на Велику суботу од 20 часова на… »

Графит на Првој техничкој школи

РТ Крагујевац 29.04.2016
У оквиру манифестације "Мај месец математике", Центар за промоцију науке и Центар за стручно усавршавање оплемењују школе у Крагујевцу, Крушевцу, Кикинди, Смедереву и Београду графитима. Зид Прве техничке школе краси… »

Председник СГ честитао Ускрс

РТ Крагујевац 29.04.2016
Поводом предстојећих Васкршњих празника председник Скупштине града Милан Урошевић упутио је честитику Његовом преосвештенству Епископу Шумадијском господину Јовану, свештенству и верницима. У честитики се наводи - "У… »