Економија архива вести 06.05.2016

“Не знам да ли је инспекција добила аутомобиле од Јуре”

Јужне вести 06.05.2016
Ниш Након тврдњи радника да је инспекција рада Нишавског округа, док је на њеном челу био Радомир Николић, добила четири аутомобила од “Јуре” коју је у то време контролисала, Николић за “Данас” није ни потврдио… »

Још једна отимачина српске имовине: На Брезовици преузета НИС-ова пумпа

Курир 06.05.2016
Косовска агенција за приватизацију на Брезовици, општина Штрпце, преузела је НИС-ову пумпу коју је користила фирма “Симонида” из Лепосавића. ШТРПЦЕ - Косовска агенција за приватизацију данас је на Брезовици на Косову и… »

Паорима зајмови с каматом од свега три одсто

Дневник 06.05.2016
Кредите намењене пољопривредницима држава субвенционише и ове године. Захваљујући поменутој помоћи, камата је за динарска средства снижена. и за паоре који узму зајам она је свега три одсто на годишњем нивоу. Поменута… »

Цене хране иду навише

Дневник 06.05.2016
Светске цене кључних намирница су у априлу порасле трећи узастопни месец, после четири године пада. ФАО индекс цена хране, који мери месечне промене у корпи житарица, уљарица, млечних производа, меса и шећера, износио је… »

Инвеститори траже инжењере, а њих је мало

Дневник 06.05.2016
Готово сви млади који заврше неки од техничких факултета брзо и лако добијају посао, док у исто време на евиденцији незапослених. има неколико хиљада правника, економиста, социолога, филозофа и других младих образованих лица… »

На светској пијаци зарађена 692 милиона

Дневник 06.05.2016
Расположиви подаци Републичког завода за статистику Србије показују да је у билансу размене пољопривреде и прехрамбене. индустрије Србије с иностранством од јануара до марта 2016. године остварена вредност извоза од 692,2… »

Мана постала предност: Србија једина профитира од "Брегзита"

Курир 06.05.2016
Наше еврообвезнице су се претходног месеца показале боље од пољских, мађарских, хрватских и румунских, због чеге у овим земљама расте забринутост од губитка милијарди евра. Постоји једна земља у којој инвеститори проналазе… »

Кредити за пољопривреду упола јефтинији

РТС 06.05.2016
Банке су почеле да одобравају кредите пољопривредницима за које држава плаћа део камате. За тај програм ове године обезбеђено је 800 милиона динара, 300 милиона више него лане, а камате су преполовљене. Део новца биће… »

Купујете преко интернета? Надамо се само да нисте наручили ове производе!

Телеграф 06.05.2016
У Србији је проблем поверење купаца у сам процес куповине, јер се, како каже маркетинг стручњак Младен Стојановић, плаше да ли ће добити оно што су поручили и платили. Куповина преко интернета одавно је узела маха и… »

Удружења инвалида нису добила ни динара од 13 милиона предвиђених буџетом

Нова економија 06.05.2016
Представници 18 организација које у Нишу окупљају више од 20.000 особа са инвалидитетом упозорили су да је њихов рад угрожен, јер од почетка године од буџетом предвиђених 13 милиона динара нису добили ни динар. На… »