Извор: Курир/Економија архива вести 06.05.2016

ММФ потврдио: Најгора криза у Русији је прошла, на реду је централна Европа

Курир 06.05.2016
Најгора економска криза у Русији је можда прошла, саопштио је данас Међународни монетарни фонд, истовремено упозоравајући да потенцијална стагнација еврозоне и промена политика узрокују да перспективе централне Европе буду… »

Влада Србије: Вучић разговарао са Дејвидом Петреусом о економији и споразуму са ММФ

Курир 06.05.2016
БЕОГРАД - Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је данас са представницима америчког инвестиционог фонда ККР о стању српске економије, споразуму са Међународним монетарним фондом и новим инвестицијама… »

Динар ослабио: Евро данас 122,8 динара

Курир 06.05.2016
БЕОГРАД - Динар је данас слабији за 0,1 одсто у односу на евро и званични средњи курс је 122,8154 динара за један евро, објавила је Народна банка Србије. Евро кошта 11 пара више него у четвртак, када је званични курс био… »

Грчка паралисана: Почео дводневни генерални штрајк

Курир 06.05.2016
Запослени широм Грчке су данас отпочели 48-часовни штрајк, у знак протеста због пореских и пензионих реформи које званична Атина спроводи како би се квалификовала за добијање додатних средстава из пакета помоћи договореног… »

Лоше вести: Припремите се за вишу цену горива

Курир 06.05.2016
Нафта у последњих месец дана поскупљује на берзама, што ће се прелити и на наше пумпе. Могућ и раст цена грејања. Цена нафте на светским берзама у сталном је расту од почетка априла, тако да српски возачи треба да се… »

Железара Смедерево диже раст привреде преко 2 одсто

Курир 06.05.2016
За раст БДП најзаслужнији су већи извоз и инвестиције, али резултат може бити и бољи због приватизације железаре, оценила Европска комисија. У „Железари Смедерево“ поново је упаљена и друга пећ, што ће, према… »

Још једна отимачина српске имовине: На Брезовици преузета НИС-ова пумпа

Курир 06.05.2016
Косовска агенција за приватизацију на Брезовици, општина Штрпце, преузела је НИС-ову пумпу коју је користила фирма “Симонида” из Лепосавића. ШТРПЦЕ - Косовска агенција за приватизацију данас је на Брезовици на Косову и… »

Мана постала предност: Србија једина профитира од "Брегзита"

Курир 06.05.2016
Наше еврообвезнице су се претходног месеца показале боље од пољских, мађарских, хрватских и румунских, због чеге у овим земљама расте забринутост од губитка милијарди евра. Постоји једна земља у којој инвеститори проналазе… »

Богат плен који порезници избегавају

Курир 06.05.2016
„Случај Панама“ показао је колико се ништа није реално глобално променило у односу државних пореских органа према имућним појединцима и корпорацијама. Зашто богати треба да плаћају порез? То је питање из уводног… »

Упозорење: Играчке и одећа најопаснија роба

Курир 06.05.2016
Артикле који су отровни, могу да изазову тешке повреде, гушење или пожар највише извози Кина, показао извештај Европске комисије. Гардероба и играчке изазвале су током прошле године највише узбуна због штетности широм… »