Đoković u prvom kolu Rolan Garosa protiv Jen Sun Lua

Beta 20.05.2016

Srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Otvorenog prenstva Francuske, Rolan Garosa, protiv Jen Sun Lua sa Tajvana, odlučeno je danas žrebom u Parizu.

Prvi nosilac na turniru Đoković će drugi put u karijeri igrati protiv 100. tenisera sveta Jen Sun Lua i pokušaće da ostvari drugu pobedu. Srpski teniser bi u četvrtfinalu mogao da igra protiv Čeha Tomaša Berdiha, a u polufinalu protiv devetostrukog osvajača Rolan Garosa Španca Rafaela Nadala.

Viktor Troicki igraće u prvom kolu protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, Janko Tipsarević protiv Kanađanina Miloša Raonića, a Dušan Lajović protiv Amerikanca Denisa Kudle.

Drugi teniser sveta Britanac Endi Marej igraće u prvom kolu protiv tenisera iz kvalifikacija Branilac titule Švajcarac Sten Vavrinka igraće protiv Lukaša Rosola iz Češke, dok će Nadal početi takmičenje duelom protiv Australijanca Sema Grota.

U četvrtfinalu bi mogli da igraju Nadal i Žo Vilfred Conga, kao i Vavrinka-Raonić i Marej-Kei Nišikori.

Teniserka Ana Ivanović igraće protiv Francuskinje Osean Dodan, a Jelena Janković protiv Tatjane Marije iz Nemačke. Bojana Jovanovski će u prvom kolu igrati protiv drugog nosioca Agnješke Radvanske iz Poljske.

Ivanović je u delu žreba sa braniocem titule Amerikankom Serenom Vilijams, koja će u prvom kolu igrati protiv Magdalene Ribarikove iz Slovačke.

(Beta, 05.20.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »