Perikle najbolja predstava 52. festivala Joakim Vujić u Gračanici

Beta 21.05.2016

Prema odluci Strucnog žirija 52. pozorišnog festivala"Joakim Vujić" u Gračanici na Kosovu, najbolja dramska predstava u celini je "Perikle" Vilijama Šeksira, u režiji Nikite Milivojevića i izvođenju Šabačkog pozorišta.Žiri u sastavu Svetozar Rapajić, reditelj, Dana Krljar ,glumica, i Marija Kalabić, scenografkinja, odlučili su da nagradu za najbolju režiju ponese Nikita Milivojević.

Nagrada za glumačka ostvarenja na ovom festivalu pripala je Milanu Vasiću,glumcu Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, Žetici Dejanović, glumici Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, Vladimiru Milojeviću, glumcu Šabačkog pozorišta, i Aleksandaru Raduloviću izNarodnog pozorišta Pirot.

Nagradu za najbolju scenografiju žiri je dodelio Tatjani Radišić i Stevanu Bodroži za scenografiju predstave "Životinjska farma" Narodnog pozorišta Pirot.

Nagrada za najbolju kostimografiju pripala je Jeleni Stokuća za kostime u predstavi "Perikle" Šabačkog pozorišta.

Vladimiru Pejkoviću pripala je nagrada za najbolju originalnu muziku u komadu "Farenhajt 451" Narodnog pozorišta u Nišu.

Žiri je za najboljeg mladog glumca proglasio Miloša Vojnovića koji igra u predstavi "Perikle".

Specijalna nagrada pripala je predstavi "Hromi ideali" Narodnog pozorišta Užice.

Za najbolju predstavu specijalnog programa žiri je proglasio komad "Gde je nestao Harms" Narodnog pozorista Niš.

Žiri Kritike u sastavu pozorišni kritičari Slobodan Savić i Aleksandra Glovacki i novinar Đorđe Jevtić za najbolju predstavu festivala proglasili su komad "Revizor" Narodnog pozorista Priština sa sedištem u Gračanici.

Nagrade će, kako je najavljeno, biti uručene večeras na svečanom zatvaranju festivala.

(Beta, 05.21.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »