Golden stejt je šampion Zapada, za titulu sa Klivlendom

Beta 31.05.2016

Košarkaši Golden stejta plasirali su se u finale NBA lige, pošto su prošle noći pobedili Oklahomu sa 96:88 u sedmoj, odlučujućoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Voriorsi su gubili sa 1:3 u seriji, a noćas su postali tek deseti tim koji je uspeo da preokrene rezultat u plej-ofu i na kraju slavi sa 4:3.

Aktuelne šampione NBA lige sada očekuje repriza velikog finala od prošle godine protiv Klivlenda i borba za odbranu trofeja, a prva utakmica je na programu već u noći između četvrtka i petka.

MVP lige Stef Kari je u noćašnjoj utakmici proveo nešto više od 40 minuta na terenu i postigao 36 poena, uz osam asistencija i pet skokova. Njega je najbolje pratio Kajl Tompson sa 21 poenom, dok je Drejmond Grin dodao 11.

Minut i 18 sekundi pre kraja utakmice, pri rezultatu 90:86 za Golden stejt, Serž Ibaka je faulirao Karija pri šutu za tri poena, Kari je prvo pogodio sva tri slobodna bacanja, a nakon toga i novu trojku i tako stavio tačku na finale Zapada.

Kari je postigao sedam trojki u noćašnjem meču, a ukupno je 32 puta bio precizan pri šutu za tri poena u ovoj seriji, što je novi rekord NBA lige.

"To je on. Odigrati ključnu partiju u sedmoj utakmici, to je Stef Kari", rekao je trener Golden stejta Stiv Ker posle utakmice.

U poraženom timu najefikasniji je bio Kevin Durent sa 27 poena, Rasel Vestbruk je postigao 19, a Ibaka 16 poena.

"Boli poraz, naročito zbog toga jer smo imali prednost od 3:1", rekao je Durent posle meča.

Trener Oklahome Bili Donovan imao je reči hvale za protivnika.

"Osvojili su titulu prošle godine, ove sezone su postavili rekord po broju pobeda i ljudi su još pre početka plej-ofa govorili da je Golden stejt možda i najveći tim koji je ikada postojao u NBA ligi", rekao je Donovan.

(Beta, 05.31.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »