Извор: Политика/Свет архива вести 31.05.2016

Русија и Јапан: Пјонгјанг крши резолуцију УН и провоцира

Политика 31.05.2016
Иако је на конгресу у мају свету послала помирљиве поруке, Северна Кореја је покушала да лансира још једну ракету. Тек што је знатно ублаженом дипломатском реториком на конгресу владајуће Радничке партије почетком маја… »

Сад је ред да Загреб позове Николића

Политика 31.05.2016
Још није заказан званични састанак представника две државе који би требало да доведе до решења спора о поглављу 23, иако су протеклог викенда Николић и Грабар Китаровић најавили његово скоро одржавање. Иако би на… »

Штајнмајер: Неизвесно продужење санкција ЕУ против Русије

Политика 31.05.2016
БЕРЛИН – Није тајна да су неке државе чланице Европске уније скептичне у погледу продужења санкција Русији због украјинске кризе и неизвесно је да ли ће 28-члани блок одлучити да те санкције обнови, изјавио је данас… »

Јункер: Ердоган „двапут да размисли” о споразуму са ЕУ

Политика 31.05.2016
ПАРИЗ - Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер поручио је турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану да „двапут размисли” пре него што окрене леђа споразуму са Европском унијом о смањењу прилива избеглица… »

Туск: Европа без граница је утопија

Политика 31.05.2016
Опседнути идејом брзе и потпуне интеграције, пропустили смо да приметимо да обични људи, грађани Европе, не деле наш евроентузијазам, рекао је председник Европског савета. ЛУКСЕМБУРГ - Председник Европског савета Доналд Туск… »

Генерал коме ни секс-скандал ни ФБИ нису могли ништа

Политика 31.05.2016
Дејвид Петреус може да развија бизнис, између осталог и у Србији, јер је из афере са дотурањем поверљивих података љубавници изашао поприлично неоштећен. Четири године након што се сазнало да је државне тајне одао… »

Апелациони суд потврдио пресуду капетану Скетину

Политика 31.05.2016
ФИРЕНЦА - Апелациони суд у Фиренци потврдио је пресуду бившем капетану потонулог брода Коста Конкордија Франческу Скетину који је првобитно осуђен на 16 година затвора због његове улоге у бродолому 2012. у коме су живот… »

Колико се Немци плаше Ердогана

Политика 31.05.2016
Још је неизвесно да ли ће Бундестаг изгласати декларацију којом погибију милион и по Јермена у време Османског царства проглашава геноцидом. Од нашег дописника Франкфурт, Хајделберг – Својеврсни тест тога колико се немачки… »

Лакше је разумети космос, него Американце и Енглезе

Политика 31.05.2016
Стивен Хокинг, један од најчувенијих физичара, позива Британце да не гласају за излазак земље из ЕУ и не разуме како демагог Трамп може да буде популаран. Успео је да разреши неке од највећих мистерија универзума, својим… »