Извор: Ал Јазеера архива вести 21.06.2016

Мањине у фокусу ксенофобне кампање за Брексит

Ал Јазеера 21.06.2016
Британци су застрашивани како ће им имигранти отети посао, а мањине страхују од могуће промјене расположења према њима у случају Брексита. Пише: Младен Обреновић Кампања која прати референдум о останку, односно изласку… »

Израелски војници убили палестинског дјечака

Ал Јазеера 21.06.2016
Након што су нападнути камењем и 'Молотовљевим коктелима', израелски војници кренули су у потјеру и убили дјечака. Израелски војници забуном су убили палестинског дјечака, након што су отворили ватру на скупину која је… »

Иран упозорио Бахреин због шиитског имама

Ал Јазеера 21.06.2016
Иранска револуционарна гарда упозорила на могућност оружаног отпора због одузимања држављанства Иси Qассиму. Шеф Иранске револуционарне гарде издао је упозорење Бахреину, у којем наводи да би се могао десити оружани отпор… »

Сенат: Без пооштравања контроле наоружања

Ал Јазеера 21.06.2016
Посланици из Републиканске и Демократске странке гласали у складу са страначким ставовима и међусобно блокирали нацрте. Амерички Сенат одбацио је планове о пооштравању контроле наоружања, укључујући и забрану куповине… »

Колумбија: Могуће примирје након 50 година

Ал Јазеера 21.06.2016
Представници Владе Колумбије од краја 2012. на Куби воде преговоре с ФАРЦ-ом. Колумбија би до 20. јула могла довршити мировне преговоре с љевичарском побуњеничком групом ФАРЦ, рекао је колумбијски предсједник Јуан Мануел… »

Истрага против бившег челника Волксвагена

Ал Јазеера 21.06.2016
Винтеркорн се терети за неправовремено обавјештавање инвеститора везано за скандал с испушним плиновима. Њемачки тужитељи покренули су истрагу против бившег генералног директора Волксвагена (ВВ) Мартина Винтеркорна и још… »

Кинески Сунваи ТаихуЛигхт најјачи компјутер на свијету

Ал Јазеера 21.06.2016
Нови суперкомпјутер је у потпуности кинески производ, двоструко је бржи и три пута ефикаснији од претходника Тианхе-2. Нови суперкомпјутер Сунваи ТаихуЛигхт из Кине заузео је прво мјесто на листи најјачих свјетских рачунара… »