Извор: Блиц/Економија архива вести 21.06.2016

"Нисмо причали о повећању пензија и плата, а што се струје тиче - навикните се на корекцију цене"

Блиц 21.06.2016
Плате и пензије у Србији у 2016. години треба да остану на тренутном нивоу, а потребно је и додатно смањење запослених у јавном сектору, реако је шеф Мисије ММФ-а Џејмс Руф, на конференцији за новинаре у Влади Србије. Он је… »

Јункер: Грчка је на добром путу да изађе из кризе

Блиц 21.06.2016
Грчка је на добром путу да изађе из кризе, али је потребно да преузме надлежности над програмом реформи који је договорила са званичним кредиторима, изјавио је данас председник Европске комисије Жан-Клод Јункер. "Грчка је на… »

Динар сутра на новом најнижем нивоу, курс 123,5

Блиц 21.06.2016
Динар ће сутра ослабити према евру за 0,2 одсто и званични средњи курс износиће 123,5396 динара за евро, што ће бити нови најнижи ниво националне валуте у овој години, према подацима објављеним на веб сајту Народне банке… »

Петровић: Јавни дуг спустити бар на испод 60 одсто да би се избегла криза

Блиц 21.06.2016
Председник Фискалног савета Павле Петровић упозорио је данас да Србији прети криза јавног дуга, што се избећи његових значајним снижењем - на 60 одсто БДП-а и ниже. Петровић је за Б92 казао да би свака следећа криза у… »

Михајловић: Србија је по квалитету ваздушног саобраћаја већ у Европи

Блиц 21.06.2016
Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је Србија по ваздушном саобраћају и ваздухопловству већ у Европи. Она је званично отворила 22. пословницу… »

Китаровић: Предложићу Вучићу привредни форум у Осијеку

Блиц 21.06.2016
Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је данас да ће председнику Владе Србије Александру Вучићу предложити да се на јесен ове године у Осијеку организује привредни форум који би повезао хрватске и српске… »

Вујовић: Бољи финансијски извешšтаји за мање сиве економије

Блиц 21.06.2016
Министар финансија Душан Вујовић изјавио је да је након јутрошњег састанка са ММФ-ом једна од главних тема била сива економија, а кључни корак за њено смањење је и увођење европских стандарда у корпоративно финансијско… »

ММФ: данас завршава посету Србији

Блиц 21.06.2016
Мисија Међународног монетарног фонда (ММФ) завршава данас посету Србији поводом разматрања њених резултата у спровођењу стенд-бај аранжмана, и у вези с наредним, петим тромесечним разматрањем. Мисија ММФ-а коју предводи… »

Сорош: Русија се уздиже, док се ЕУ урушава

Блиц 20.06.2016
Амерички милијардер Џорџ Сорош изјавио је данас да сматра да се Русија уздиже док се Европска унија урушава. То се, рекао је Сорош, дешава на исти начин као када је ЕУ почела да "цвета" у време када је Совјетски Савез… »

Синдикат: Србији је потребан ракетни штит, али противградни

Блиц 21.06.2016
Синдикат "Слога" позвао је данас државне органе да хитно покрену све потребне мере на ревитализацији и јачању капацитета противградне заштите на територији читаве Србије и да уложе значајнију суму новца у набавку нових… »