Извор: СЕЕбиз архива вести 21.06.2016

АДАЦ упозорава на лажну помоћ на цестама у Србији и Мађарској

СЕЕбиз 21.06.2016
БЕРЛИН - Највећи њемачки и еуропски аутомобилски клуб АДАЦ упозорава у уторак возаче на лажна вучна возила и помоћ на цести у Србији и Мађарској. Преваранти се представљају као дјелатници АДАЦ-а и покушавају од возача… »

Стандард & Поор'с: Политичка нестабилност у Хрватској пријети опоравку

СЕЕбиз 21.06.2016
ЛОНДОН - Политичка нестабилност у Хрватској након што је хрватској влади прошлог тједна изгласано неповјерење жалосна је и могла би нанијети нове штете господарству које је тек изашло из дуготрајне рецесије, казао је у… »

Сарајевска берза: Скромна трговина, Енергоинвест изгубио четвртину вриједности

СЕЕбиз 21.06.2016
САРАЈЕВО - Незанимљива и прометом скромна трговина на Сарајевској берзи је иза нас. Трговано је у вриједности 78.443 КМ, а за више од половине (43.947 КМ) је заслужна трговина дионицама Сарајево осигурања. На тржишту… »

Хрватска и у 2015. међу земљама ЕУ с изразитим удјелом кредита у финанцирању јавног дуга

СЕЕбиз 21.06.2016
ЛУКСЕМБОУРГ - Хрватска се у 2015. години задржала међу земљама Еуропске уније с релативно високим удјелом кредита у финанцирању јавног дуга и значајним удјелом домаћег финанцијског сектора у структури власништва над тим… »

ХРТ се кредитно задужио за 80 милијуна куна

СЕЕбиз 21.06.2016
ЗАГРЕБ - Водство ХРТ-а извијестило је у уторак да је Хрватска радиотелевизија реализирала кредит од 80 милијуна куна с роком отплате од пет година уз фиксну каматну стопу од 2,15 посто без накнаде, намијењен за "рефинанцирање… »

Томе Античић поновно на челу ИРБ-а

СЕЕбиз 21.06.2016
ЗАГРЕБ - Управно вијеће Института Руђер Бошковић (ИРБ) изабрало је др. сц. Тому Античића за равнатеља Института на ново мандатно раздобље од четири године, приопћено је у уторак с ИРБ-а. За мјесто равнатеља ИРБ-а јавила… »

Други тједан заредом појефтинио бензин

СЕЕбиз 21.06.2016
ЗАГРЕБ - У Хрватској је данас минимално појефтинио бензин, док је цијена аутоплина иста као и прошли тједан, пише портал цијенегорива.инфо. Цијена Еуросупера 95 тако на бензинским постајама Ине износи 8,99 куна, Еуросупер 98… »

Аргументи за и против Брексита

СЕЕбиз 21.06.2016
ЛОНДОН - Имиграција, господарство и политички суверенитет неки су од главних аргумената поборника изласка Велике Британије из ЕУ-а, тзв. Брексита, као и оних желе остати у ЕУ-у, преноси Франце Прессе. Имиграција За Брексит… »

Ухићен мушкарац код трговачког центра у центру Брукселлеса након дојаве о бомби

СЕЕбиз 21.06.2016
БРУКСЕЛЛЕС - Белгијска полиција ухитила је у уторак ујутро мушкарца, који је можда код себе имао експлозив, недалеко од трговачког центра у средишту Брукселлеса након чега је сазван састанк националног центра за кризне… »

Јанша: Срећом, брод с оружјем је стигао на вријеме

СЕЕбиз 21.06.2016
БЕЧ - О почетку распада Југославије пишу бројни медији с њемачког говорног подручја па и аустријска новинска агенција АПА. - Било је у томе и нешто среће: бродска пошиљка са оружјем стигла је тачно два дана прије… »