Извор: Слободна Европа архива вести 21.06.2016

Карамарко поднио оставку на мјесто предсједника ХДЗ-а

Слободна Европа 21.06.2016
Предсједник ХДЗ-а Томислав Карамарко поднио је оставку. Као главни разлог навео је неуспјех у формирању већине након што је иницијативом ХДЗ-а оборена влада Тихомира Орешковића, у којој је ХДЗ имао већину. Он вјерује да ће… »

Британац покушао атентат на Трумпа у Лас Вегасу

Слободна Европа 21.06.2016
Мицхаел Сандфорд, 20-годишњи Британац, покушао је извршити атентат на републиканског предсједничког кандидата Доналда Трумпа у Лас Вегасу тако што је покушао отети пиштољ полицајцу и пуцати на Трумпа, наводи се у… »

НСРС запријетила повлачењем српских чланова из Централног пописног бироа

Слободна Европа 21.06.2016
У уторак на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске (НСРС) у Бањалуци разматрана је и усвојена Информација о реализацији активности на попису становништва домаћинстава и станова у БиХ 2013. године. Народна… »

Обичан грађанин обесправљен

Слободна Европа 21.06.2016
Обичан грађанин у Србији је најугроженији, наводи се у годишњем извештају заштитника грађана. Омбудсман Саша Јанковић рекао је на дебати у Београду да су, када је у питању поштовање права, посебно угрожени… »

Македонија: Парламент одбио опозив предсједника Иванова

Слободна Европа 21.06.2016
Македонски парламент одбацио је у уторак захтјев за опозив предсједника те земље Гјоргеа Иванова, који је затражила опорбена странке социјалдемократа због одлуке Иванова да аболира 56 дужносника умијешаних у аферу… »

Трагедија код Алексинца: Погинули туристи из Словачке

Слободна Европа 21.06.2016
Пет особа је погинуло, а 23 су повређене када је у уторак рано ујутру аутобус са словачким туристима, који су се враћали са летовања у Грчкој, из још непознатих разлога слетео са ауто-пута код Алексинца, тридесетак… »

Документа БиХ добили и чланови Шарићеве групе

Слободна Европа 21.06.2016
Током истраге у међународној акцији "Круна" утврђено је да су документе БиХ добили и чланови криминалне групе Дарка Шарића у Словенији и Хрватској, рекао је данас Радомир Домузин, начелник управе кримполиције Министарства… »

Још један напад на медије завршио у фиоци за нерасвијетљене случајеве

Слободна Европа 21.06.2016
Још један случај напада на новинаре и медије који критикују власт у Црној Гори остаће до даљњег нерасвијетљен. Виши суд у Подгорици потврдио је посљедњу одлуку судије подгоричког Основног суда Ненада Вујановића, који је… »

Лажна узбуна у Бриселу: Ухапшен мушкарац, експлозив није пронађен

Слободна Европа 21.06.2016
У центру Брисела је рано јутрос, око 05.30 сати, ухапшен мушкарац за којег се сумњало да је опасан експлозивом или да је поставио пакет бомбу, због чега је евакуисан трговински центар и околно подручје, јављају локални… »

Пајтићев заокрет ка НАТО: Истински преображај или политички опортунизам

Слободна Европа 21.06.2016
У отвореном писму члановима Демократске странке (ДС), њен председник Бојан Пајтић предлаже да се та партија заложи за улазак Србије у НАТО, уз објашњење да је Демократска странка била у "заблуди да овако мала земља може… »