Извор: Н1 Инфо архива вести 17.07.2016

Служен парастос Дражи Михаиловићу

Н1 Инфо 17.07.2016
Владика топлички Арсеније служио је данас у цркви Светог Саве у Београду парастос за покој душе генерала Драгољуба Драже Михаиловића, који је стрељан на данашњи дан пре 70 година. Владика Арсеније је у обраћању… »

Покемони у Њујорку изазвали стампедо

Н1 Инфо 17.07.2016
Игрица Покемон Го за мане од две недеље од свог појављивања залудела је милоне људи широм света, а ниво опседнутоси илуструје призор из Њујорка где су људи похрлили у Централ парк како би ухватили Вапореона. Маса људи… »

Интервју с роботом Пепером: Роботи треба да воле људе

Н1 Инфо 17.07.2016
Дејли мејл је објавио интервју с јапанским роботом Пепером, који је већ ангажован у продавницама хране широм Азије. Пепер је на Мастерцард догађају у Њујорку одговарао на бројна питања, чак и сам давао неке предлоге и… »

Светско првенство у трци пужева, победнику кофа салате

Н1 Инфо 17.07.2016
Више од 200 пужева отпузало је на годишњем Светском првенству у трци пужева, која се одржавају још од шездесетих година у енглеском Норфолку. Игре пужева се одржавају на столу, обележеном са три круга. Први који пређе… »

Влада усвојила план о заједничким тимовима полиције и војске

Н1 Инфо 17.07.2016
Влада Србије усвојила је одлуку о образовању заједничких полицијских и војних снага за обављање задатака у контроли границе Србије. Како се наводи у саопштењу Владе Србије заједнички тимови војске и полиције… »

Од јануара број туриста у Турској опао за 34,7 процената

Н1 Инфо 17.07.2016
Који је најбољи начин да рушите једну државу? Кроз слабљење њене економије и угрожавање стила живота. Како покушај војног удара на државно устројство утиче на слику о Турској и њен рејтинг у свету? Почињемо врло… »

Тања Мишчевић: Поглавља ће бити отворена

Н1 Инфо 17.07.2016
Шефица тима за преговоре с Европском унијом Тања Мишчевић изјавила је да ће поглавља 23 и 24 у понедељак бити отворена и да је инсистирање Хрватске да Србија промени закон о регионалној надлежности за ратне злочине… »

Масовна хапшења након пуча, расте број страдалих

Н1 Инфо 17.07.2016
Након неуспелог покушаја пуча у којем је погинуло 290 особа, на хиљаде присталица председника Тајипа Ердогана изашло је синоћ на улице турских градова носећи турске заставе и славећи слободу. Настављају се хапшења широм… »

ЦНН: Упуцано шест полицајаца од којих су тројица страдала

Н1 Инфо 17.07.2016
Како преноси ЦНН, полиција је саопштила да је шест полицајаца упуцано, а троје је мртво у граду Батон Руж у америчкој савезној држави Луизијани, где је почетком месеца убијен Афроамериканац Алтон Стерлинг, јавља ЦНН… »

Каравани из Венецуеле путују у потрази за храном и лековима

Н1 Инфо 17.07.2016
Читави каравани породица из Венецуеле сатима путују кроз подручје где делују банде, да би прешли у суседну Колумбију и купили храну и лекове, чега нема довољно у њиховој земљи. И овог викенда, као и прошлог… »