Извор: Нови магазин/Забава архива вести 20.07.2016

Зашто је доручак најважнији оброк

Нови магазин 20.07.2016
Стара пословица каже: "Доручак не дај никоме, ручак подели са пријатељима, а вечеру дај непријатељу". Наиме, за доручак слободно можемо рећи да је најбитнији оброк и представља предуслов за добар почетак дана. Правилан… »

Лепотице подстичу памћење

Нови магазин 20.07.2016
Није истина да мушкарци постају глупи у присуству лепотица. Напротив, згодне жене терају их да више памте. Није истина да мушкарци постају глупи у присуству лепотица. Напротив, згодне жене терају их да више памте. Научници… »

Да ли сте знали да цео живот погрешно чистите зубе концем?

Нови магазин 20.07.2016
Чишћење зуба један је од најважнијих корака када је реч о денталној хигијени, што значи да је изузетно важно да се ова активност обави на прави начин. Према наводима Америчке стоматолошке асоцијације, најбоља техника… »

Капсула Спејс екса стигла на Међународну свемирску станицу

Нови магазин 20.07.2016
Свемирски брод приватне америчке компаније Спејс екс (СпацеКС) стигао је јутрос на Међународну свемирску станицу (ИСС), са више од две тоне терета. Капсула"Драгон" (Змај) лансирана је у понедељак из ваздухопловне базе Кејп… »

11 разлога због којих сте стално уморни

Нови магазин 20.07.2016
Врели летњи дани су синоним за угодне активности на отвореном, као што су породични излети, посете плажи и уживање у природи. Ипак, топло време код осетљивих особа може изазвати непријатне симптоме, као што је екстремни… »

Маске ублажавају црвенило од сунца

Нови магазин 20.07.2016
У жељи да што брже добијемо боју, често претерамо са сунчањем и кожа поцрвени. У таквим ситуацијама, најбоље помажу природне маске, које стимулишу регенерацију и опоравак епидерма. * У дубљем суду помешајте две… »

Научници направили ражу киборга

Нови магазин 20.07.2016
Међународни тим истраживача развио је језиво реалног робота Стингра који помера границу између животиња и машина. Због светлости која активира ћелије срца, киборг риба може да подстакне развој футуристичких медицинских… »

Откривена тајанствена звона у дубинама Атлантског океана

Нови магазин 20.07.2016
У плавим дубинама Атлантског океана који запљускује мексичке обале области Јукатан откривени су невороватни сталактити који имају облик звона. Подводни фотограф Рино Сгорбани успео је да забележи величанствене фотографије овог… »

Рус у балону прешао више од пола пута око света

Нови магазин 20.07.2016
Руски авантуриста Федор Коњухов близу је остварења свог циља да самостално у балону облети око света без стајања, изјавио је данас његов син. Коњухов је са данашњим даном прешао више од пола пута од када је 12. јула… »

Бан Ки Мун: Исламска држава у Либији суочена с могућим поразом

Нови магазин 20.07.2016
Генерални секретар Уједињених нација (УН) Бан Ки Мун изјавио је да се екстремисти Исламске државе у Либији суочавају с "јасном могућношћу" пораза у њиховом последњем упоришту и да ће се вероватно преместити на друга… »