Извор: Блиц/Свет архива вести 19.08.2016

Дрога која претвара људе у канибале: Ево зашто је тинејџер из Флориде појео лице своје жртве

Блиц 19.08.2016
Узнемирујуће убиство брачног пара Стивенс у Флориди најновији је случај који се доводи у везу са конзумирањем дроге назване "флака". О чему је заправо реч? Позната и као "алпха-ПВП" (алфа-пиролидинопентиофенон) и "шљунак"… »

Он(а) је прва трансродна особа у Аустралији 20: година глумила мушкарца, женила се, била чак и отац

Блиц 19.08.2016
Живот прве забележене трансродне особе у Аустралији није био нимало лак, откривају историјски извори. Био је рудар, спремачица у точионици, забављач, пацијент у душевној болници, супруг, а чак је уписан и као отац једног… »

У: језеру Онтарију пронађена олупина стара 213 година

Блиц 19.08.2016
Амерички истраживачи открили су нетакнуте остатке јединственог трговачког брода који је потонуо у снажној олуји на Великим језерима пре више од 200 година. #Ерие-буилт схип лост синце 1803 дисцоверед ин Лаке Онтарио… »

Пожари, земљотреси и поплаве однели 62 милијарде евра

Блиц 19.08.2016
Од земљотреса у Јапану до шумских пожара у Канади, природне катастрофе и несреће изазване људским фактором нанеле су штету светској економији од 71 милијарде долара (62 милијарде евра) у првом полугодишту текуће године… »

Оштећен израелски путнички авион успешно слетео на аеродром Бен-Гурион

Блиц 19.08.2016
Авион израелске авио-компаније Ел Ал који је полетео за Кијев са 182 путника, враћа се због квара да би принудно слетео на међународни аеродром Бен-Гурион крај Тел Авива, јавили су вечерас израелски медији. Како се наводи… »

Ббц: САД спремне за предају контролу над системом именовања на интернету

Блиц 19.08.2016
Сједињене Америчке Државе (САД) потврдиле су да су коначно спремне да после 20 година уступе контролу над системом именовања на интеренту, пише Би-Би-Си. Систем именовања домена повезује интернет адресе с одгворајућим… »

Хјуман рајтс воч поздравио апел вође ирачких шиита против насиља над гејевима

Блиц 19.08.2016
Међународна невладина организација за заштиту људских права Хјуман рајтс воч поздравила је апел утицајног ирачког шиитског вође Моктаде ал-Садра на обуставу насиља према особама хомосексуалне оријентације. Ираq: Цлериц’с… »

Русија: Пронађен 21 килограм кокаина у смрзнутој риби

Блиц 18.08.2016
Руски царински службеници открили су 21 килограм кокаина у контејнерима са залеђеном рибом у луци у Санкт Петербургу, саопштила је данас прес служба царине. У саопштењу се наводи да је неколико контејнера, који су стигли из… »

ИД: преузела одговорност за напад на полицију у Москви

Блиц 18.08.2016
Информативна агенција која прати активност Исламске државе објавила је данас да је та организација преузела одговорност за напад на двојицу полицајаца у полицијској станици у Подмосковљу. То је саопšтено на сајту СИТЕ који… »

Кажњени израелски војници који су бацили шок-бомбу на пушаче наргила

Блиц 18.08.2016
Израелска војска казнила је једног водника на десет дана затвора, а друга два војника дисциплински пошто се појавио видео снимак на коме се види како они бацају шок бомбу на Палестинце који су пушили наргиле на северу Западне… »