Извор: ЕурАцтив архива вести 12.09.2016

Улаз у Шенген можда ће се плаћати

ЕурАцтив 12.09.2016
Будући систем регистрације путника Европске уније могао би да донесе до две милијарде евра годишње а новац може да буде искоришћен да се надокнаде смањења буџета ЕУ. Тарифе ће у оквиру будућег система за одобравање… »

Опозиција после 20 година у парламенту Белорусије

ЕурАцтив 12.09.2016
Лојални председнику Белорусије Александру Лукашенку задржали су власт на парламентарним изборима одржаним 11. септембра али је опозиција ушла у парламент први пут за 20 година. Места у парламенту за једну посланицу опозиције и… »

Масовне демонстрације Каталонаца за независност

ЕурАцтив 12.09.2016
Покушаји присталица независности Каталоније да збију редове после вишемесечних подела уродили су плодом: више стотина хиљада Каталонаца окупило се 11. септембра поводом каталонског празника на демонстрацијама у знак подршке… »

Повереница: сегрегација у образовању

ЕурАцтив 12.09.2016
Ромска деца и деца са сметњама у развоју најчешће су изложена дискриминацији у предшколским установама и школама у Србији а највећи проблеми су сегрегација ромске деце и недостатак, а понекад и отпор инклузивном… »

ХДЗ вероватно формира и нову владу Хрватске

ЕурАцтив 12.09.2016
Десничарска Хрватска демократска заједница (ХДЗ) са партнерима добила је на изборима 11. септембра више гласова од супарничке Социјалдемократске партије, и има највеће шансе за формирање владе. Трећепласирани Мост ће, као… »

ЦЕП: Још седам поглавља спремно за отварање

ЕурАцтив 12.09.2016
"Поред већ отворена четири поглавља у преговорима са Европском унијом, Србија је спремна да у најкраћем року отвори и неколико додатних поглавља," каже Небојша Лазаревић, директор Центра за европске политике и члан Ужег… »