Everton nastavio da pobeđuje i ostao u vrhu tabele

Beta 17.09.2016

Fudbaleri Evertona pobedili su danas posle preokreta Midlsbro sa 3:1 u petom kolu Premijer lige i tako zadržali drugo mesto na tabeli takmičenja.

Evertonu je ovo bila četvrta pobeda u prvih pet kola, uz jedan remi, i sada ima dva boda manje od Mančester sitija, koji je jedini tim u prvenstvu sa svih pet trijumfa. "Karamele" imaju 13 bodova, tri više od Arsenala, Čelsija i Liverpula, i četiri više od Mančester junajteda.

Midlsbro je 11. sa pet bodova.

Midlsbro je poveo u 22. minutu, kada je Alvaro Negredo skočio na centaršut, ali je golman Evertona Marten Stekelenburg već uhvatio loptu, tako da ga je napadač gostiju glavom udario po rukama, a lopta je mu je izašla iz ruku i otišla u gol.

Igrači Evertona su se bunili, ali je gol priznat i upisan je kao autogol Stekelenburga.

Everton je odmah u sledećem napadu imao korner, pa onda još jedan vezani, posle čega se lopta u šesnaestercu odbila na desnu stranu do Gareta Barija, koji je mirno doneo svom timu izjednačenje.

Everton je poveo majstorijom Simusa Kolmana, koji je primio loptu sa desne strane, a onda ušao u šesnaesterac, prošao ka sredini i mirno savladao Viktora Valdesa.

Konačni rezultat postavio je Romelu Lukaku u nadoknadi vremena prvog poluvremena, kada je protrčao iza odbrane, izbio sam ispred Valdesa i nogom u padu prosledio loptu u mrežu za 3:1.

Za razliku od uzbudljivog prvo poluvremena, u drugom nije viđena nijedna šansa.

(Beta, 09.17.2016)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »