Извор: Данас архива вести 17.09.2016

Додик: Не одлажемо референдум

Данас 17.09.2016
Након што је Уставни суд одбио захтев Бања Луке Милорад Додик је изјавио за Срну, да нема одлагања референдума. Он је позвао грађане Српске да 25. септембра изађу на референдум о Дану Републике. Наиме, Уставни суд Босне и… »

Давенпорт: Атмосфера за Параду поноса много боља

Данас 17.09.2016
„Парада поноса ће сутра свакако бити одржана, атмосфера је много боља него прошле године, а не може се ни поредити са временом када је прајд био забрањиван“. Ово су данас изјавили учесници Београд прајд форума и оценили… »

Тања Фајон: Прајд је предуслов за толерантно друштво

Данас 17.09.2016
Слободни медији су темељ сваке успешне демократије. Сваке године добијем позив организатора и ово је први пут да сам у могућности да учествујем. И драго ми је што ћу бити у прилици да Београђане подржим на Паради. У улози… »

Покрет Доста је било бојкотује изборе у Белој Паланци

Данас 17.09.2016
Ванредни локални избори у Белој Паланци заказани за недељу 18. септембра биће нелегитимни, а покрет Доста је било их, као и све странке опозиције, бојкотује због бројних незаконитости. "Избори су заказани на нелегалан начин, уз… »

"Трећи мандат" за Била Клинтона

Данас 17.09.2016
Блогер Вашингтон егзаминера брачни пар Клинтон пореди са некадашњим председником Вудром Вилсоном и његовом женом Едит. Запаљење плућа дошло је Хилари Клинтон, према сопственим речима, као Божји дар, јер јој је… »

Атхеист Рап креће на европску турнеју

Данас 17.09.2016
Панк рок група Атхеист Рап је објавила свој нови видео спот за песму „Одох ја у цврчке“, а уз нови спот, Атеисти су објавили списак предстојећих наступа на којима ће наставити да промовишу свој нови албум. То је четврти… »

Други Сплитски ђир у Савамали

Данас 17.09.2016
Након чувеног „Сплитског ђира у Савамали“ одржаног пре три године, Савамала припрема још један музички омаж далматинском граду. Београдска публика ће у суботу, 24. септембра, у 21 сат, још једном осетити дух Сплита уз… »

Сестра Ангес од Крижа (4)

Данас 17.09.2016
Узмимо пример новца - некада га је било много мање, врло често га уопште није било, али је много више вредео. Хрватска је бар смогла снаге да нацрта своје границе и да се сведе на колико-толико разумну меру, за разлику од… »

Сребро за Србију на Параолимпијади

Данас 17.09.2016
Стонотенисерке Борислава Перић Ранковић и Нада Матић освојиле сребрну медаљу у екипној конкуренцији. У финалу, српске такмичарке су изгубиле од екипе из Кине са 2:0. Дубл меч, који је отворио финале, Кинескиње су добиле… »

Дачић: Нас занимају билатерални односи

Данас 17.09.2016
Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић борави у Венецуели где учествује на на 17. самиту Покрета несврстаних земаља. „Завршен је први део 17. самита Покрета несврстаних земаља. Било је лепо… »