Извор: Политика/Култура архива вести 17.09.2016

Стварност измештена на поље уметности

Политика 17.09.2016
Отварањем 17. Бијенала уметности Панчево, у овом тренутку, постоје центар уметничке мапе Србије и региона. Панчево – Шта су теме уметника Балкана и југоисточне Европе, која је и каква његова позиција сада и овде, одговори… »

Треба показати свету ваш таленат

Политика 17.09.2016
Желимо да се успостави веза између Битефа и фестивала у Авињону и да се организује њихова сарадња, каже Ан-Лорен Вигуру, која руководи пројектом Театроскоп. Овде постоји значајна креативна снага, која још није довољно… »

Имамо добре филмове, мањкају биоскопи

Политика 17.09.2016
Редитељи иницирају заједнички фонд за промоцију и дистрибуцију филмова у региону. Лесковац – Филмски редитељи из свих бивших југословенских република, осим из Црне Горе, своју конференцију у оквиру деветог фестивала филмске… »

У Немачкој је немогуће да се театар приближи естради

Политика 17.09.2016
Не верујем да ће представа „Тајна црне руке” имати много другачије читање јер је суштина иста. Европа је ту, Апис је ту, сви су овде. Мјузикл „Тајна црне руке” по делу Пурише Ђорђевића, у режији Љубише Ристића… »

Хамлет вечерас премијерно у ЈДП

Политика 17.09.2016
Премијера Шекспировог „Хамлета” у режији Александра Поповског биће одржана вечерас у 20 часова на Сцени „Љуба Тадић” Југословенског драмског позоришта, чиме се између осталог обележава и 400 година оде смрти… »