Култура архива вести 17.09.2016

Решена мистерија: Усвојени син Витни Хјустон крив за смрт Боби Кристине Браун?!

Курир 17.09.2016
Свестки медији су известили да је објавили су да је усвојени син Витни Хјустон Ник Гордон крив за смрт њене ћерке Боби Кристине Браун. Репортерка Џенифер Лесли, која ради на "11 Аливе Невс", поделила је на свом Твитеру… »

Родитељи Маџгаљу саградили вечну кућу

Ало 17.09.2016
Како ће се ускоро навршти пола године од смрти глумца Маринка Маџгаља, његова породица одлучила је да употпуни његово гробно место. Јединствени споменик од црног гранита постављен је јуче на бежанијском гробљу, а на… »

Јубиларни 50. Битеф имаће пуно занимљивих пратећих садржаја

Нова економија 17.09.2016
Јубиларни 50. Битеф одржаће се од 24. септембра до 02. октобра под слоганом На леђима махнитог бика, на неколико различитих београдских локација. Током девет дана трајања фестивала, пратећи програми понудиће прегршт… »

Ремек-дела филмске музике у НС

РТВ 17.09.2016
НОВИ САД - Вечерас у 20 часова у централном холу Мерцатор центра у Новом Саду, посетиоце очекује несвакидашњи музички спектакл – симфонијски оркестар Нови Сад 2021, оформљен у част завршнице кандидатуре Новог Сада за… »

Хамлет вечерас премијерно у ЈДП

Политика 17.09.2016
Премијера Шекспировог „Хамлета” у режији Александра Поповског биће одржана вечерас у 20 часова на Сцени „Љуба Тадић” Југословенског драмског позоришта, чиме се између осталог обележава и 400 година оде смрти… »

Иницијатива са фестивала у Лесковцу: Филм спаја регион

Вечерње новости 17.09.2016
Дарко Бајић: Има много одличних филмова у региону који у суседним земљама прођу готово незапажено, јер у конкуренцији са маркетингом америчке продукције губе шансу. ИМА много одличних филмова у региону који у суседним… »

Одувек смо били способни за зло

Вечерње новости 16.09.2016
Велики руски редитељ Андреј Кончаловски освојио овогодишњу мостру филмом “рај”, који је опомињућа прича о холокаусту. Човечанство заборавља историју, неће да види опасност и понор мржње. КУЛТНИ руски редитељ… »

Веш-машина уништила вредну ношњу

Вечерње новости 16.09.2016
У чувеној Манаковој кући, огранку Етнографског музеја, стање много горе него што је било пре реконструкције. најдрагоценији предмет збирке Црниловића погрешно конзервиран. После свадбе и буђавог сира још један велики… »

Научници: Ван Гог вероватно боловао од психозе

Вечерње новости 16.09.2016
Чувени сликар Винсент ван Гог вероватно је боловао од манично-депресивне психозе која је заједно с другим факторима довела уметника да себи одсече ухо и изврши самоубиство с 37 година, изјавио је научник из музеја Ван Гог у… »

Кабаре Балкан: Изложба позоришних и филмских плаката по драмама Дејана Дуковског

Блиц 16.09.2016
У недељу 18.септембра у 20 сати на Дорћол Платз-у (Добрачина 59б), биће отворена изложба позоришних и филмских плаката по драмама славног писца Дејана Дуковског „Кабаре Балкан“. Писац Дејан Дуковски је позоришној и… »