Извор: Дневник архива вести 21.09.2016

Решено више од половине тужби на основу пријаве узбуњивача

Дневник 21.09.2016
Откако је пре 15 месеци почела примена Закона о заштити узбуњивача у вишим судовима у Србији формирано је 157 предмета по тужбама у вези са узбуњивањем, од којих је решено 89, речено је на данашњем скупу Закон о… »

У Дом здравља стигао најсавременији ултразвучни гинеколошки апарат

Дневник 21.09.2016
У оквиру Службе за здравствену заштиту жена у Дому здравља „Нови Сад“ на Лиману је свечано пуштен у рад нови гинеколошки ултразвук, модел „самсунг Х-60“. Апарат је изузетног квалитета, с високом резолуцијом и… »

Њујорк: Узели кофер, бомбу оставили, ФБИ их тражи

Дневник 21.09.2016
ЊУЈОРК: Амерички федерални истражни биро (ФБИ) објавио је слику два мушкарца који су однели кофер у коме се налазила бомба која није експлодирала у Њујорку. Како јавља АП, њих двојица су виђени у суботу увече како узимају… »

Најновији авиони и пројектили на паради у Ирану

Дневник 21.09.2016
Иран је данас обележио годишњицу ирачке инвазије 1980. године војном парадом на којој су приказани најновији ирански бродови и пројектили и поручио САД да се не меша у догађаје у Заливу. На паради у Техерану, коју је… »

Мађарска би могла тражити промену Лисабонског уговора

Дневник 21.09.2016
БУДИМПЕШТА: Уколико 2. октобра на референдуму добије јасну подршку за одбацивање мигрантских квота, мађарска влада би се могла заложити и за одређене промене Лисабонског уговора, објавио је мађарски лист Непсабадшаг… »

Најс: БиХ би могла да тражи ревизију тужбе против Србије

Дневник 21.09.2016
Бивши тужилац Хашког трибунала Џефри Најс тврди да постоје докази на основу којих би Босна и Херцеговина могла да тражи ревизију тужбе против Србије, изречену у Међународном суду правде 2007. "БиХ је изгубила тужбу због… »

Кијев спреман за преговоре о дугу са Москвом

Дневник 21.09.2016
МОСКВА: Украјина је спремна да, у преткривичном поступку, преговара о свом дугу према Русији од три милијарде долара, нарочито током предстојећег састанка са Међународним монетарним фондом (ММФ). почетком октобра, изјавио је… »

Лавров тражи детаљну истрагу о нападу на хуманитарни конвој

Дневник 21.09.2016
ЊУЈОРК : Руски министар спољних послова Сергеј Лавров позвао је данас у Њујорку на детаљну и непристрасну истрагу о недавном нападу на хуманитарни конвој у Сирији. Лавров је, на седници Савета безбедности УН посвећеној… »

„Пеј пал” се заглибио у старим прописима

Дневник 21.09.2016
Откако је преко готово три године систем плаћања „Пеј пал” стигао у Србију, никако да плаћање преко њега постане код нас рутина. Поводом тешкоћа у плаћањима преко тог сервиса недавно се огласила и Народна банка… »

Подела због система гласања

Дневник 21.09.2016
На дневном реду Скупштине Адвокатске коморе Београда (АКБ), која ће бити одржана у суботу, 24. септембра, у Центру „Сава”, наћи ће се Предлог новог статута АКБ-а, који, између осталог, уводи нов начин гласања, односно… »