Извор: Нова економија архива вести 21.09.2016

Комитет министара Савета Европе о случају несталих беба у Србији

Нова економија 21.09.2016
Комитет министара Савета Европе од јуче разматра докле је Србија стигла у извршењу пресуде Европског суда за људска права у случају несталих беба. Представници 47 земаља чланица СЕ поново ће расправљати о кашњењу… »

Инспекција током контроле играоница, вртића и школа открила раднике на црно

Нова економија 21.09.2016
У надзорима које је Инспекторат за рад од 16. до 20. септембра спровео у играоницама, у објектима у којима се организују прославе рођендана, вртићима и приватним основним и средњим школама откривено је да је од 1.825… »

Јанковић: Одлуку о кандидатури за председника Србије ћу донети сам

Нова економија 21.09.2016
Заштитник грађана Саша Јанковић изјавио је да ће одлуку о својој кандидатури за председника Србије донети сам, и да до тада неће рећи ни да ће, ни да неће бити председнички кандидат. "О томе причају други, а ја не смем… »

Потрошачи највише купују на рате чековима јер нема камате, ни додатних трошкова

Нова економија 21.09.2016
Статистике говоре да се купци у Србији радије одлучују да на рате купују чековима, него кредитним картицама – пре свега јер нема камате, ни додатних трошкова. Иако смо одавно прешли на тастатуру и додир, у куповину се и… »

Син најбогатијег Кинеза купио свом псу осам иПхонеа 7

Нова економија 21.09.2016
Ванг Сичонг, син најбогатијег Кинеза, милијардера Ванга Џијалина, купио је свом псу осам иПхонеа 7 дан пошто је тај модел пуштен у продају. Компанија Аппле пре пет дана пустила је у продају нови иПхоне који у Кини кошта… »

Београд на води: Сви радови на пројекту се изводе у складу са законом

Нова економија 21.09.2016
Компанија Београд на води тврди да се сви радови на објектима у оквиру тог пројекта изводе у складу са прописима и законима Србије. Тако се у саопштењу компаније, а поводом медијских написа о градњи без потребних дозвола… »

Руси отварају клинику за лечење болести зависности на Златибору

Нова економија 21.09.2016
Представници руског Националног савеза за сузбијање дроге у уторак су обишли Златибор тражећи локацију за клинику за лечење болести зависности. По налогу Министарства здравља из Москве, Руси хоће на Златибору да отворе… »

Јесен нам стиже сутра у 16.22 сата

Нова економија 21.09.2016
Јесен на северној полулопти Земље почиње у четвртак у 16.22 сати. Првог дана јесени у Србији ће, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, бити мало и умерено облачно и свеже, а највиша дневна температуа… »

Пауло Коељо демантовао да пише књигу о Караџићу, Новости оптужио да лажу

Нова економија 21.09.2016
Лист "Вечерње новости” објавио је да Пауло Коељо жели да пише роман о Радовану Караџићу. Међутим, славни писац недавно је на свом Твитер профилу демантовао ове наводе. Након вести да је Коељо спреман да дође у… »

Потписан уговор о сарадњи Пореске управе и ПКС

Нова економија 21.09.2016
Директорка Пореске управе Драгана Марковић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж потписали су данас споразум о сарадњи две институције. Марковић је том приликом рекла да је Пореска управа и до сада имала добре… »