Извор: Нови магазин архива вести 21.09.2016

Синиша Мали: Хилтон симбол промена набоље

Нови магазин 21.09.2016
Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је данас да је изградња хотела "Хилтон" веома важан пројекат за град и да ће све фасаде околних зграда бити обновљене и са декоративним осветљењем, пренела је градска управа. У… »

Лавров тражи детаљну истрагу о нападу на хуманитарни конвој

Нови магазин 21.09.2016
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров позвао је данас у Њујорку на детаљну и непристрасну истрагу о недавном нападу на хуманитарни конвој у Сирији. Лавров је, на седници Савета безбедности УН посвећеној Сирији, рекао да… »

Русија покреће производњу нафте на Арктику

Нови магазин 21.09.2016
Русија је данас покренула производњу нафте на Арктику где су због екстремних временских услова потребне иновативне технологије бушења тла до нафте, саопштено је у Москви. Нафтно поље Восточно-Месојахское има резерве… »

Велико интересовање Нишлија за разговор с Вучићем

Нови магазин 21.09.2016
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић изјавио је данас да се велики број становника тог града интересује за сусрет с премијером Александром Вучићем, током предстојећег заседања Владе Србије у Нишу. "У току су припреме за… »

Оптужени за нападе у САД куповао делове бомбе на интернету

Нови магазин 21.09.2016
Америчко федерално тужилаштво навело је да је оптужени за бомбашке нападе у Њујорку и Њу Џерзију Ахмад Кан Рахами купио делове за бомбу на интернету и да је снимио себе како у дворишту пали експлозивни материјал. Рахами… »

Земан тражи генералштаб УН

Нови магазин 21.09.2016
Председник Чешке Милош Земан затражио је да УН активирају члан 47 Повеље УН о оснивању Комитета војног штаба, који је "остао мртво слово на папиру", и да тај нови генералштаб УН командује нападима дроновима на Исламску… »

Сарадња ПКС и Пореске управе за боље пословање привреде

Нови магазин 21.09.2016
Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и Драгана Марковић, директорка Пореске управе Републике Србије, потписали су данас Споразум о сарадњи две институције са циљем унапређења дијалога чланица ПКС и Пореске… »

Шарчевић: Регионалном иницијативом до заједничко решавање проблема

Нови магазин 21.09.2016
Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић изјавио је данас да је циљ Иницијативе за реформу образовања у Југоисточној Европи (ЕРИ СЕЕ) заједничко решавање изазова и препрека у образовању и… »

Далај лама: Мислимо о терористима као о ближњима

Нови магазин 21.09.2016
Тибетански духовни вођа далај лама позвао је данас свет да о терористима размишља као о ближњима јер насиље никада ништа није решило, и поручио муслиманима да верују у љубав и саосећање, као истинску поруку сваке… »

Њујорк: Лажна узбуна, сумњиви пакет празан

Нови магазин 21.09.2016
Тајмс сквер у Њујорку био је данас привремено затворен због сумњивог пакета за који се касније утврдило да је био празан. Више од сат времена био је блокиран део града између Седме и Осме авеније, док су истражитељи садржај… »