Извор: Нови магазин архива вести 21.09.2016

Габријел: Прво мировни напредак, па укидање санкција Москви

Нови магазин 21.09.2016
Немачки министар економије Зигмар Габријел, који се запутио у Москву на разговоре о трговини са руским председником Владимиром Путином, изјавио је данас да се залаже за укидање европских санкција Русији, али да ће то захтевати… »

Јандроковић: Мост остаје кључни стратешки партнер ХДЗ-а

Нови магазин 21.09.2016
Генерални секретар Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Гордан Јандроковић изразио је данас задовољство најављеном подршком Хрватске сељачке странке (ХШ) за формирање владе, али је додао да Мост јесте и остаје кључни… »

Збогом регистрацији аутомобила на основу кубикаже?

Нови магазин 21.09.2016
После најаве измена сета пореских закона које ће обухватити и таксе за регистрацију возила, у јавности се поново покренула полемика о ваљаности досадашњег начина опорезивања. Критике се односе на трошкове регистрације који… »

Мађарски затвореници даноноћно производе бодљикаву жицу

Нови магазин 21.09.2016
Затвореници из мађарских затвора раде даноћно како би појачали производњу бодљикаве жице, док се Мађарска припрема да подигне још једну ограду на граници у циљу спречавања прилива миграната из Србије. Производња… »

Џонсон: Прерано за нормализацију односа са Москвом

Нови магазин 21.09.2016
Британски министар спољних послова Борис Џонсон поручио је свом колеги из Русије Сергеју Лаврову да је прерано да се нормализују дипломатски односи између две земље, али да обе државе морају да наставе дијалог о… »

Немачка осудила банализовање расизма

Нови магазин 21.09.2016
Немачке власти данас су осудиле "банализовање" ксенофобије која прети "миру у друштву" у тој земљи где је расистичко насиље у порасту од масовног доласка избеглица 2015. године. "Десничарски екстремизам у сваком облику… »

Оснивач Фејсбука донира три милијарде долара за борбу против болести у свету

Нови магазин 21.09.2016
Оснивач друштвене мреже Фејсбук Марк Зукерберг и његова супруга Присила Чен донираће у наредних 10 година три милијарде долара за лечење и искорењивање болести у свету. Донација хуманитарне фондације "Чен Зукерберг… »

Градоначелница одбила да подржи кандидатуру Рима за ОИ 2024. године

Нови магазин 21.09.2016
Градоначелница Рима Вирџинија Рађи изјавила је данас да би било "неодговорно" подржати кандидатуру Рима за организацију Олимпијских игара 2024. године, чиме су олакшане кандидатуре Париза, Будимпеште и Лос Анђелеса… »

Полиција растерала мигранте сузавцем на северу Француске

Нови магазин 21.09.2016
Француска полиција користила је данас сузавац да растера групу демонстраната у луци Кале где се налази импровизовани прихватни центар за избеглице које се надају да ће отићи у Велику Британију. Локалне власти навеле су да је око… »

Шта се деси када прескочите одлазак код зубара?

Нови магазин 21.09.2016
Занемаривање денталне хигијене једног Британца недавно је коштало 27.000 фунти... Генерално правило је да стоматолога треба посећивати на сваких шест месеци, а пацијенти са слабом денталном хигијеном, већ постојећим… »