Извор: Нови магазин архива вести 21.09.2016

Весић: "Планета џез" биће најбољи фестивал до сада

Нови магазин 21.09.2016
На Београдском џез фестивалу, који се под слоганом "Планета Џез" одржава од 26. до 30. октобра, наступиће 21 уметник из 17 земаља света, а први пут после много времена два велика концерта биће одржана у Сава центру. Према… »

Кафа са кокосовим уљем: Напитак за лепоту и витку линију (РЕЦЕПТ)

Нови магазин 21.09.2016
Кафа углавном током радне недеље живот значи, а викендом имамо времена експериментисати с новим рецептима и доводити до савршенства омиљени јутарњи напитак. Осим што нас диже, кафа нема довољно храњивих својстава да би… »

Мијат Лакићевић: Меморандум дум-дум

Нови магазин 21.09.2016
Ових дана много се говори о знању. У двоструком смислу: о његовом стицању, са једне, и о коришћењу, употреби знања, са друге стране. Прво представља расправа о променама у образовном систему (које имају дубљу, ако хоћете… »

Имунитет детета: Савети за здраво дете током целе школске године

Нови магазин 21.09.2016
Сталне прехладе, вируси и слинав носић. Звучи познато? Већина родитеља мисли да су то стандардни проблеми код деце која крену у вртић или школу. Иако се не разболе сва деца, велики је број оних који су склони поновљеним… »

У новом броју недељника Нови магазин прочитајте...

Нови магазин 21.09.2016
Тема броја: Непосредни избори за председника ДС --> Опоравак или суноврат: У суботу 24. септембра више од двадесет хиљада чланова Демократске странке на првим непосредним изборима бираће новог председника, опредељујући се за… »

Воштане фигуре Џоли и Пита раздвојене у музеју Мадам Тисо

Нови магазин 21.09.2016
Музеј воштаних фигура у Лондону "Мадам Тисо" саопштио је данас да је раздвојио воштане фигуре америчких глумаца Анђелине Џоли и Бреда Пита, након што је холивудски пар објавио да се разводи. "Реаговали смо брзо на… »

Да ли знате где се налазе Олимпијске планине?

Нови магазин 21.09.2016
Када их је британски морнар 1788. године пронашао, помислио је како су толико величанствене да су савршено место за грчке богове. Међутим, Олимпијске планине се не налазе у Грчкој... Олимпијске планине су планински венац… »

Забрана тестирања козметике на животињама и изван ЕУ

Нови магазин 21.09.2016
Козметички производи тестирани на животињама изван ЕУ могу бити забрањени, чак и ако је то тестирање спроведено ради пласмана на треће тржиште, одлучио је данас Европски суд правде. Суд у Луксембургу овим је одговорио да… »

Бесплатни превентивни прегледи становника

Нови магазин 21.09.2016
Превентивни центар и Патронажна служба Дома здравља у Прокупљу организовали су бесплатне превентивне прегледе за становнике тог града, у циљу раног откривања кардиоваскуларних болести, саопштила је данас та установа… »

Дивље животиње у Уганди умиру због суше

Нови магазин 21.09.2016
Више десетина дивљих животиња угинуло је у националном парку у Уганди од последица суше, саопштили су званичници. Животиње, углавном зебре и антилопе, угинуле су од глади и жеђи у националном парку "Лејк Мбуро", рекао… »