Извор: Нови магазин/Друштво архива вести 21.09.2016

Сутра умерено облачно и свежије

Нови магазин 21.09.2016
Сутра ујутро ће у Србији бити местимично магловито, током дана умерено облачно и свежије, саопштио је Хидрометеоролошки завод Србије. Дуваће слаб и умерен ветар, западни и северозападни. Јутарња температура од 5 до 10… »

АМСС: Опрез због магле и сумаглице

Нови магазин 21.09.2016
Ауто мото савез Србије (АМСС) саопштио је вечерас да умерено облачно време без падавина омогућава несметано одвијање саобраћај а да је видљвости, због магле и сумаглице једино смањена на путевима преко планинских превоја… »

Кубуровић: Успешна примена закона

Нови магазин 21.09.2016
Министарка правде Србије Нела Кубуровић изјавила је данас да се Закон о заштити узбуњивача успешно примењује, о чему сведочи и број од 157 поднетих и 89 решених предмета пред судовима до 1. септембра 2016. године. Она је… »

Шарчевић: Регионалном иницијативом до заједничко решавање проблема

Нови магазин 21.09.2016
Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић изјавио је данас да је циљ Иницијативе за реформу образовања у Југоисточној Европи (ЕРИ СЕЕ) заједничко решавање изазова и препрека у образовању и… »

Збогом регистрацији аутомобила на основу кубикаже?

Нови магазин 21.09.2016
После најаве измена сета пореских закона које ће обухватити и таксе за регистрацију возила, у јавности се поново покренула полемика о ваљаности досадашњег начина опорезивања. Критике се односе на трошкове регистрације који… »

Мијат Лакићевић: Меморандум дум-дум

Нови магазин 21.09.2016
Ових дана много се говори о знању. У двоструком смислу: о његовом стицању, са једне, и о коришћењу, употреби знања, са друге стране. Прво представља расправа о променама у образовном систему (које имају дубљу, ако хоћете… »