Извор: Нови магазин/Забава архива вести 21.09.2016

Шта се деси када прескочите одлазак код зубара?

Нови магазин 21.09.2016
Занемаривање денталне хигијене једног Британца недавно је коштало 27.000 фунти... Генерално правило је да стоматолога треба посећивати на сваких шест месеци, а пацијенти са слабом денталном хигијеном, већ постојећим… »

Београд: Ускоро промоција пакета стикера Иоунг лове ин Белграде

Нови магазин 21.09.2016
Град Београд ће ускоро добити "Вибер Стицкер Пацк" с тридесетак особености српске престонице које ће бити доступне корисницима "Вибера" широм света. Промоције пакета стикера "Иоунг Лове Ин Белграде" биће организована у среду… »

Пушење: Трагови на генима остају 30 година након престанка

Нови магазин 21.09.2016
Резултати недавног истраживања указују на то да би ДНК метилација – процес путем којег ћелије контролишу генетску активност –могла да буде важан знак који указује на постојање пушачке историје код пацијената. Откриће… »

Кинески хакери преузели контролу над Тесла аутом

Нови магазин 21.09.2016
Екипа из кинеске лабораторије "Кин секјурити лаб" успела је даљинским управљањем да преузме команде над кочионим системом аутомобила Тесла на удаљености од 19 километара, док је возило било у покрету. У питању је био… »

Руси започели припреме за изградњу базе на Месецу

Нови магазин 21.09.2016
Руски план за освајање Месеца коначно заживљава. Агенција Роскосмос започела је низ експеримената симулирања услова у којима би требало да се нађу први руски космонаути на Месецу. То је припрема за прављење трајне станице… »

Кафа са кокосовим уљем: Напитак за лепоту и витку линију (РЕЦЕПТ)

Нови магазин 21.09.2016
Кафа углавном током радне недеље живот значи, а викендом имамо времена експериментисати с новим рецептима и доводити до савршенства омиљени јутарњи напитак. Осим што нас диже, кафа нема довољно храњивих својстава да би… »

Имунитет детета: Савети за здраво дете током целе школске године

Нови магазин 21.09.2016
Сталне прехладе, вируси и слинав носић. Звучи познато? Већина родитеља мисли да су то стандардни проблеми код деце која крену у вртић или школу. Иако се не разболе сва деца, велики је број оних који су склони поновљеним… »

Воштане фигуре Џоли и Пита раздвојене у музеју Мадам Тисо

Нови магазин 21.09.2016
Музеј воштаних фигура у Лондону "Мадам Тисо" саопштио је данас да је раздвојио воштане фигуре америчких глумаца Анђелине Џоли и Бреда Пита, након што је холивудски пар објавио да се разводи. "Реаговали смо брзо на… »

Да ли знате где се налазе Олимпијске планине?

Нови магазин 21.09.2016
Када их је британски морнар 1788. године пронашао, помислио је како су толико величанствене да су савршено место за грчке богове. Међутим, Олимпијске планине се не налазе у Грчкој... Олимпијске планине су планински венац… »

Забрана тестирања козметике на животињама и изван ЕУ

Нови магазин 21.09.2016
Козметички производи тестирани на животињама изван ЕУ могу бити забрањени, чак и ако је то тестирање спроведено ради пласмана на треће тржиште, одлучио је данас Европски суд правде. Суд у Луксембургу овим је одговорио да… »