Vučić: EU ostala nema na uvrede Hrvatske

Beta 13.10.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne postoji alternativa kada je pitanju članstvo Srbije u EU, ali i da nije optimista kada je reč o situaciji u regionu i ukazao na ogromne probleme u BIH, uvrede Srbiji koje dolaze iz Hrvatske i da je problem što je EU ostala na to nema.

"Ima ogromnih prepreka koje treba zaobići i kasnimo jer ne možemo da ispunimo svoje obaveze. Dolaze uvrede iz Hrvatske na koje je EU ostala nema i u tome je problem", rekao je Vučić na šestom Beogradskom bezbednosnom forumu.

On je rekao da postoje ogromni problemi i u BIH. "Neću to komentarisati jer je očigledno. Ne mogu da prihvatim to da je jedini krivac predsednik RS", kazao je Vučić.

On je ocenio da je izgrađeno uzajamno poverenje između Srbije i Albanije, ali da je to krhko.

Vučić je rekao da je cilj Vlade Srbije da učini sve na putu kako bi se Srbija približila članstvu EU i da ne postoji alternativa kada je pitanju članstvo EU.

"Imam napomenu o ponašanju EU. Oni stalno postavljaju zadatke i ciljeve i to birokratske. Nama diktiraju događaje i nove realnosti i na to ne možemo da utičemo. Gubimo tlo na tom polju i to će biti veliki problem", rekao je on.

Vučić je rekao i da nije optimista kada je u pitanju situacija u regionu, ali da je ponosan što može da kaže da Srbija ima bolje odnose sa Albancima, Bošnjačima i svima drugima.

(Beta, 10.13.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »