Извор: Политика архива вести 13.10.2016

Србија нема користи од Турског тока

Политика 13.10.2016
Споразум о градњи овог гасовода, за сада, предвиђа испоруке гаса само Турској. Русија и Турска потписале су пре два дана у Истанбулу споразум о изградњи гасовода „Турски ток” којим би гас из Русије по дну Црног мора требало… »

Преименовање школе у Новом Пазару и минутажа за Албанце

Политика 13.10.2016
Милић (ЛДП): Шта је урадила полиција Посланик ЛДП-а Ненад Милић питао је Небојшу Стефановића, министра полиције, шта је у полицији урађено поводом дешавања у ноћи 24. априла у Херцеговачкој улици у Београду? Милић је… »

„Жртвовање” Едија Раме

Политика 13.10.2016
Албански премијер представио у хотелу „Краун плаза” српски превод своје књиге у којој су његова размишљања о периоду који је провео на челу Тиране. Уместо промоције, „избио” је спонтани једноипочасовни разговор. То… »

Податак о кориснику кошта два до четири евра

Политика 13.10.2016
Трговина личним подацима постаје све уноснији бизнис, а највише преко интернета где су један контакт, односно мејл адресу, највише спремне да плате фирме из области медицине. Да ли је случајност то што сам само два дана од… »

Зашто гласање на факултетима треба да буде јавно

Политика 13.10.2016
На универзитету постоји неподношљива лакоћа играња са судбинама колега. Проблематични су и „уздржани гласови” који су изједначени са гласовима „против”, каже универзитетски омбудсман проф. др Бранко Ракић… »

Немачка добила своје прве избеглице суперхероје

Политика 13.10.2016
Сиријске избеглице заробиле и предале полицији свог сународника осумњиченог за тероризам. – Азиланти и даље деле немачку јавност. Од нашег дописника Франкфурт, Хајделберг – Захваљујући тројици сиријских избеглица… »

Слободне жене Норвешке

Политика 13.10.2016
У Норвешкој се врло често срећу млади очеви како гурају колица, мењају бебама пелене, хране их, уче да ходају. Чешће можете видети мушкарца са колицима него жену. Без Ање Брејен, прве Норвежанке која је завршила… »

Крив је – гипсар?

Политика 13.10.2016
Као у крими-романима Агате Кристи, у којима се на крају заплета испостави да је за убиство међу аристократима, окупљеним у неком викторијанском салону уз камин, заправо увек крив собар, за смрт осмогодишњег дечака из Лознице… »

У право време на правом месту

Политика 13.10.2016
Словеначка пијанисткиња и композитор, са пребивалиштем у Амстердаму, у суботу ће се први пут представља београдској публици. Словеначка пијанисткиња, која се доказала и као композитор, у суботу ће у Студију 6 Радио… »

Шинама штите цркву у Штиткову

Политика 13.10.2016
Штитково код Нове Вароши – Нововарошко село Штитково, у коме су некад столовали кнезови Рашковићи, још чува богато историјско наслеђе и давнашње грађевине те га таквог сматрају аутентичним етно-селом. У њему је и… »