Извор: Политика архива вести 13.10.2016

Лабудово брдо добија дом здравља за шест месеци

Политика 13.10.2016
Нови објекат на углу Опленачке улице и Љубомира Ивковића Шуце имаће општу медицину, педијатрију, гинекологију, стоматологију, лабораторију и патронажу. После четири деценије лечења у неусловном објекту у сутерену, испод… »

Лекари по светским конгресима, а болнице без стручњака

Политика 13.10.2016
Министар здравља наредио директорима клиничких центара да одмах пошаљу најбоље и најискусније лекаре у опште болнице по Србији и да му до среде проследе извештаје. Како ће изгледати „интервентна помоћ” здравству у… »

Српски креатори на европским ревијама

Политика 13.10.2016
Српски дизајнери Милена Радовић и Џорџ Стајлер приказали су ових дана своје колекције на самосталним ревијама на недељама моде у Санкт Петербургу и Белину. Прво учешће на Недељи моде у Санкт Петербургу остварила је… »

Лекари лозничке болнице саслушани због смрти дечака

Политика 13.10.2016
Тужилаштво и полиција у Лозници наставили су испитивање случаја смрти осмогодишњег Раденка Никодиновића из Козјака, који је преминуо седам дана после пада са тобогана и отвореног прелома руке. Осим др Добривоја Бојанића… »

Прва зграда у Новом Саду са кровним баштама

Политика 13.10.2016
У Заводу за урбанизам Новог Сада очекују да „зелени концепт становања” не буде једини. Нови Сад – Кровне баште или зелени кровови одавно нису новина у свету, а у неком земљама су на новоизграђеним зградама обавезни… »

Игору Станковићу орден Француске у рангу витеза

Политика 13.10.2016
Директор Фестивала ауторског филма, дистрибутерске куће „Мегаком филм” и оснивач „Кидс феста” Игор Станковић, одлуком министра културе Француске, одликован је Орденом уметности и књижевности у рангу витеза. У… »

Нишка борба против „заробљеног ваздуха”

Политика 13.10.2016
Станови Нишлија углавном хладни, реконструкција једне од топлана касни, а за све су оптужени грађани који су поднели захтев за искључење са мреже. Ниш – Иако грејна сезона званично почиње у суботу, 15. октобра… »

Брисање трагова српског језика

Политика 13.10.2016
Све што је везано за јавни сектор у Црној Гори, потом новине, часописи, медији, портали, путокази, називи улица итд., све иза чега стоји држава, потпуно је окупирано латиницом. Српски језик и ћирилица у Црној Гори доведени су… »

Лоши пословни резултати „Ериксона” оборили акције

Политика 13.10.2016
Стокхолм – Акције шведског произвођача телекомуникационе опреме „Ериксон” изгубиле су више од шестине вредности, након што је та компанија наговестила знатно ниже пословне резултате у трећем кварталу. Акције… »

Све је по закону, осим штрајка глађу

Политика 13.10.2016
Радници заштитне радионице „Застава инпро”, инвалиди другог и трећег степена, који страхују од губитка посла, траже да се испита пословање предузећа и утврди одговорност руководећих људи. Крагујевац – У Србији је… »