Извор: Политика/Култура архива вести 13.10.2016

Нови Сад проглашен европском престоницом културе 2021.

Политика 13.10.2016
Нови Сад – Нови Сад је у Бриселу проглашен Европском престоницом културе за 2021. годину. У финалном такмичењу које је одржано у седишту Европске комисије, Нови Сад је представио свој пројекат „Нови Сад 2021”, победио… »

Николићу уручена копија странице Мирослављевог јеванђеља

Политика 13.10.2016
САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Директор Руске националне библиотеке у Санкт Петербургу Антон Лихоманов уручио је председнику Николићу копију странице Мирослављевог јеванђеља. „Уручујем вам овај поклон, страницу Мирослављевог… »

Дарио Фо је враћао достојанство пониженима

Политика 13.10.2016
Познати италијански драмски писац, нобеловац, остаће упамћен и због става да Италија „сноси велику одговорност за стање на Космету”, да се огрешила о Србију будући да је била један од првих актера бомбардовања. Дарио Фо… »

Зашто гласање на факултетима треба да буде јавно

Политика 13.10.2016
На универзитету постоји неподношљива лакоћа играња са судбинама колега. Проблематични су и „уздржани гласови” који су изједначени са гласовима „против”, каже универзитетски омбудсман проф. др Бранко Ракић… »

Слободне жене Норвешке

Политика 13.10.2016
У Норвешкој се врло често срећу млади очеви како гурају колица, мењају бебама пелене, хране их, уче да ходају. Чешће можете видети мушкарца са колицима него жену. Без Ање Брејен, прве Норвежанке која је завршила… »

Брисање трагова српског језика

Политика 13.10.2016
Све што је везано за јавни сектор у Црној Гори, потом новине, часописи, медији, портали, путокази, називи улица итд., све иза чега стоји држава, потпуно је окупирано латиницом. Српски језик и ћирилица у Црној Гори доведени су… »

Дела Љубе Поповића у Новом Саду

Политика 13.10.2016
Слике за изложбу у Музеју Новог Сада, која се вечерас отвара, уступио приватни колекционар Драгослав Марчић. Нови Сад – Дела великог српског сликара Љубомира Љубе Поповића од вечерас ће бити изложена у Музеју Новог… »

Живан Сарамандић – кнез међу басовима

Политика 13.10.2016
Изложба посвећена феномену који је са 72 године певао као двадесетогодишњак, у петак у Музеју Народног позоришта. Феномен звани Живан Сарамандић огледа се у многим компонентама уметничке изузетности. Како време пролази… »