Извор: Пресс архива вести 02.11.2016

Ердоган о глобализацији: Турска и Африка се неће повиновати

Пресс 02.11.2016
"На савремену глобализацију гледам као на нови облик колонизације, модерног ропства", истакао је турски председник и додао како су и Турска и Африка одбиле бити колоније или "грађани другог реда" Турски председник Реџеп Тајип… »

Економија Калињинграда у колапсу: Градоначелник продаје градску скупштину

Пресс 02.11.2016
Како би побољшао ситуацију, један калињинградски градоначелник одлучио се на необичан потез. У руској енклави Калињинград, смештеној између балтичких држава и Пољске, некада је бележио бржи привредни раст од већег… »

Ако користите Цхроме - ово откриће вам се неће свидети

Пресс 02.11.2016
Ако читате овај текст велика је шанса да ваш интернет идентитет није сигуран онолико колико мислите да јесте. фото: б92.нет Сва сила историје претраживања, колачића, твитова и е-маила прикупља се анонимно и може… »

Други круг филхармонијског циклуса „За почетнике“

Пресс 02.11.2016
Београдска филхармонија наставља да свира „За почетнике“ и то два пута, у четвртак и петак, 3. и 4. новембра (Коларац, 20х). Фото:Б92.нет Уз легенду пијанизма, Стивена Ковачевића, који ће извести Моцартов клавирски… »

Земљотрес у Италији "сломио" римски Колосеум

Пресс 02.11.2016
Два месеца након разорног земљотреса у којем је животе изгубило 300 људи, Италију је погодио још један земљотрес, за који кажу да је најгори у последњих 30 година, због којег су се појавиле пукотине на светски познатим… »

Завирите у кабину БМВ-а Серије 1 Седан

Пресс 02.11.2016
На Интернету се појавила прва фотографија унутрашњости нове најмање БМВ лимузине. фото: б92.нет БМВ ће на предстојећем сајму аутомобила у кинеском граду Гуангжу изложити модел Серије 1 са 4 врата, који ће се, како сада… »

Двоје Канађана "преживело" ноћ у Дракулином замку

Пресс 02.11.2016
Брат и сестра из Канаде били су први гости који су провели ноћ у Дракулином замку у Румунији после скоро 70 година, што им је уприличено у Ноћи вештица као победницима такмичења које је организовао један амерички сајт… »

Титова чувена реченица: Престаните слати људе да ме убију, јер...

Пресс 02.11.2016
Ова реченица ће се памтити... Фото:Б92.нет Тито се након Другог свјетског рата није хтио одрећи самосталности своје земље. Како је одбио уједињење са Совјетским блоком, Стаљин је одлучио своје незадовољство ријешити… »

Изјава Ратка Младића: Не можете ви Србима ништа да...

Пресс 02.11.2016
Његове речи и даље се чују... Према незваничним информацијама, београдски медији преносе, да је на недавном суђењу у Хагу генерал Ратко Младић изјавио: "Ја сам само бранио оно што се могло одбранити, а ви радите како вам… »

Бил клинтоново питање: Шта ће Србима овај...

Пресс 02.11.2016
Да ли је ово истина? Према незваничним информацијама, у недавном интервјуу за страни портал, Бил Клинтон је наводно изјавио, када су га питали за везу Балкана и Трампа: "Не разумем што се толико потенцира на томе. Политика САД… »