Извор: Глас Америке архива вести 11.11.2016

Протести и нереди због Трампове победе настављени широм САД

Глас Америке 11.11.2016
Десетине хиљада људи од Њујорка до Калифорније изашло је на улице већих америчких градова како би демонстрирале због избора Доналда Трампа за 45. председника Сједињених Држава. Демонстрације су избиле од Портланда, Орегона… »

Међународни дан примирја обележен и у Србији

Глас Америке 11.11.2016
У Србији је данас обележен Међународни дан примирја у Првом светском рату - премијер Александар Вучић је са британским шефом дипломатије Борисом Џонсоном положио венце на Гробље Комонвелта у Београду, док је амбасадорка… »

Демаркација границе и даље услов, Тачи критикује ЕУ

Глас Америке 11.11.2016
Европски комесар за суседску политику и проширење Јоханес Хас поновио је данас у Приштини да услови за визну либерализацију остају - демаркација границе са Црном Гором и борба против криминала и корупције. Председник Косова… »

Жарко Лаушевић на фестивалу српског филма у Вашингтону

Глас Америке 11.11.2016
У Вашингтону је синоћ одржан фестивал српског филма, на коме су приказана два савремена, наградјивана остварења - „Смрдљива бајка“ Мирослава Момчиловића и српски кандидат за Оскара, „Дневник машиновође“… »

Амбасадор Матковић: Надам се да ће Трамп посетити Србију

Глас Америке 11.11.2016
Победом Доналда Трампа отварају се нове могућности за Србију, изјавио је за наш програм Ђерђ Матковић, амбасадор Србије у Вашингтону. Матковић подсећа да се влада Србије није опредељивала током предизборне кампање у… »

Гедмин: Трамп ће морати да научи да сарађује

Глас Америке 11.11.2016
Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп никада се до сада није бавио спољном политиком, нити је током кампање разрађивао своју визију или приоритете у односу на спољни свет, каже високим сарадником Института за… »

Нагодба у парници против Трамповог универзитета?

Глас Америке 11.11.2016
Адвокати новоизабраног председника Доналда Трампа сложили су се да почну разговоре о нагодби у парници против бившег Трамповог универзитета због оптужби за превару. Адвокати су у четвртак изашли пред судију у Сан Дијегу у… »

Бившем конгресмену прети затвор

Глас Америке 11.11.2016
Против бившег конгресмена из државе Илиноис Ерона Шока, који је у једном тренутку сматран будућом звездом Републиканске странке, подигнута је обимна федерална оптужница, у којој се терети да је покушао да обезбеди себи… »

Обама на Дан ветерана: Хвала што браните изборни процес

Глас Америке 11.11.2016
Током своје последње церемоније обележавања празника Дана ветерана у својству врховног команданта, председник Барак Обама захвалио се бившим амери.чким војницима на томе што бране амерички демократски изборни процес –… »