Извор: РТВ архива вести 19.11.2016

Сто дана Владе: Премијер поручио да је Србија стабилна и на европском путу

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија стабилна земља на европском путу, која економски напредује и безбедносно је сигурна. "Србија је један од стубова регионалне стабилности, налази се чврсто… »

Јовановић: Која је Николићева платформа?

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Чедомир Јовановић, председник Либерално демократска партије (ЛДП), изјавио је данас да председник Србије, Томислав Николић, "мора пазити на тежину изговорених речи" и да "не сме својим изјавама угрожавати резултате… »

Масовни протести у Јужној Кореји

РТВ 19.11.2016
СЕУЛ - Стотине хиљада демонстраната окупило се на улицама Сеула, четврти пут за четири недеље, захтевајући оставку председнице Јужне Кореје Парк Гуен-хје због умешаности у корупцијски скандал. Прошле недеље на протестима… »

Шуф: Терористи планирају нападе у Европи

РТВ 19.11.2016
АМСТЕРДАМ - Обавештајни стручњаци процењују да припадници такозване Исламске државе имају између 60 и 80 оперативаца који се крију у Европи како би извршили нападе, упозорио је данас холандски координатор за борбу против… »

Србија од 1992. изгубила више од 600.000 становника

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Србија има негативан природни прираштај од 1992. године, од тада изгубила је више од 600.000 становника и све то утиче на поремећену старосну структуру, изјавила је данас руководилац Одсека за демографију… »

Швајцарски ловци пратили руски авион, Москва тражи објашњење

РТВ 19.11.2016
ЖЕНЕВА - Авион руске владе пратила су изнад Швајцарске два швајцарска ловачка авиона ради рутинске контроле, због чега је руска амбасада у Берну упутила протестну ноту захтевајући објашњење за тај поступак, саопштено је… »

Тахири: Прекид дијалога значио би крај европског пута Србије

РТВ 19.11.2016
ПРИШТИНА - Министарка за дијалог са Србијом Едита Тахири данас је изјавила да би прекидање дијалога Београда и Приштине значило и прекид европског пута Србије.Коментаришући изјаву председника Србије Томислава Николића да… »

Кустурица: Занат у уметности се више не цени

РТВ 19.11.2016
МОКРА ГОРА - Извођењем представе "Укалупљивање - Трагедија лоптања у Срба" Страхиње Маџеревића у режији Максима Милошевића вечерас је у Дрвенграду почео први Јесењи позоришни фестивал. Оснивач Емир Кустурица каже… »

Двери траже оставку Гојковићеве, избацивање Ристичевића

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Покрет Двери затражио је данас оставку председнице парламента Маје Гојковић и "избацивање посланика Маријана Ристичевића из парламента". Двери наводе да Гојковић крши Пословник о раду и парламентарна правила, те… »

Трамп се нагодио за тужбе од 25 милиона долара

РТВ 19.11.2016
ВАШИНГТОН - Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп пристао је да се нагоди око туžжби за преваре везане за серију предавања о некретнинама на Универзитету Трамп за 25 милиона долара, саопштили су званичници. Нагодбом… »