Извор: РТВ/Политика архива вести 19.11.2016

Сто дана Владе: Премијер поручио да је Србија стабилна и на европском путу

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија стабилна земља на европском путу, која економски напредује и безбедносно је сигурна. "Србија је један од стубова регионалне стабилности, налази се чврсто… »

Јовановић: Која је Николићева платформа?

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Чедомир Јовановић, председник Либерално демократска партије (ЛДП), изјавио је данас да председник Србије, Томислав Николић, "мора пазити на тежину изговорених речи" и да "не сме својим изјавама угрожавати резултате… »

Тахири: Прекид дијалога значио би крај европског пута Србије

РТВ 19.11.2016
ПРИШТИНА - Министарка за дијалог са Србијом Едита Тахири данас је изјавила да би прекидање дијалога Београда и Приштине значило и прекид европског пута Србије.Коментаришући изјаву председника Србије Томислава Николића да… »

Двери траже оставку Гојковићеве, избацивање Ристичевића

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Покрет Двери затражио је данас оставку председнице парламента Маје Гојковић и "избацивање посланика Маријана Ристичевића из парламента". Двери наводе да Гојковић крши Пословник о раду и парламентарна правила, те… »

Ђурић: Србија власник позивног броја за КиМ

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Договором у Бриселу повећан је број грађана јужно од Ибра који могу да приступе Телекомовом сигналу новим распоредом базних станица и први пут после много година телекомуникациони систем Србије заступљен је од… »

Канадски медији: Србија ће подржати Канаду у СБ УН

РТВ 19.11.2016
ОТАВА - Канада је добила подршку Србије за место несталне чланице СБ УН 2020. године, иако је пре 17 година учествовала у ваздушним нападима НАТО на Србију, тврде канадски медији. Канада је прилику за чланство у СБ УН… »

СПС: Жаљене због атмосфере у Скупштини

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Посланичка група СПС изразила је данас жаљење због атмосфере у парламенту и непримереног и недоличног понашања појединих опозиционих посланика у тренутку када се расправљало о Предлогу закону о спречавању… »

Зукорлић: Премијер има државнички капацитет

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Народни посланик Моамер Зукорлић је коментаришући изјаву премијера Александра Вучића да држава неће силом рушити спорни објекат у Новом Пазару рекао да је захвалан премијеру, јер је "показао државнички… »

СДС: Ко је одговоран што недостаје оружје у војном складишту

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Социјалдемократска странка (СДС) питала је данас министра одбране Зорана Ђорђевића и Владу Србије да ли је складиште у Гарнизону Београд, у којем је утврђено да недостају полуаутоматски пиштољи, аутоматске пушке… »

Сиромаштво највећи проблем деце у Србији

РТВ 19.11.2016
БЕОГРАД - Заменица заштитника грађана Гордана Стевановић данас је поводом Светског дана детета 20. новембра изјавила да су сиромаштво и ризик од сиромаштва и даље горући проблеми деце у Србији. "Више од 30 одсто деце у… »