Извор: Данас/Свет архива вести 26.11.2016

Реакције на смрт Фидела Кастра

Данас 26.11.2016
Смрт дугогодишњег кубанског лидера Фидела Кастра изазвала је данас различите реакције у свету. Млади су се данас окупљали на улицама Хаване жалећи за својим сународником, а у појединим америчким градовима избегли Кубанци су… »

У Сеулу на хиљаде протестаната траже оставку председнице

Данас 26.11.2016
На хиљаде људи окупило се поново у Сеулу захтевајући Парк Геун-хје због корупционашког скандала. Према подацима из полиције, 25.000 полицајаца распоређено широм престонице Јужне Кореје, а улице које воде до њене… »

Ухапшен генерал из Путиновог обезбеђења

Данас 25.11.2016
Генерал Генадиј Лопирев из руске Федералне службе за заштиту (ФСО), која је задужена је за заштиту личне безбедности руског председника Владимира Путина и других руских званичника, ухапшен је у петак. Он је ухапшен због… »

Владимир Путин предао руски пасош Стивену Сигалу

Данас 26.11.2016
Руски председник Владимир Путин је у петак у Кремљу уручио руски пасош америчком глумцу Стивену Сигалу и рекао да се нада да је то знак нормализације односа између Москве и Вашингтона. Путин је честитао и руковао се с… »

Републиканци растрзани између Ромнија и Ђулијанија

Данас 25.11.2016
* Несугласице отварају врата за нове кандидате, међу којима би могао да се нађе и Дејвид Петреус, генерал у пензији и бивши директор ЦИА. Питање ко ће бити државни секретар САД у администрацији новоизабраног америчког… »

ФИЈОН: Може се отворити питање независности Косова

Данас 25.11.2016
* “Ја безусловно не одобравам окупацију Крима, али се исто тако може поставити питање независности Косова која је била проглашена у потпуном нескладу са међународним правом" У Француској су обављени последњи медијски дуели… »

Да је победила Клинтонова, САД би кренуле у ратове

Данас 25.11.2016
* САД никада нису разумеле да више не владају околности под којима је Крим предат Украјини 1954, да се Косово не може користити као преседан, те да се у случају Украјине треба залагати за федерално, децентрализовано решење… »