Војводина архива вести 26.11.2016

Вучевић: Одржавање јавне хигијене приоритет

Дневник 26.11.2016
Градоначелник Новог Сада Милош вучевић данас је заједно са чланом Градског већа за комуналне послове Владимиром Стојковићем посетио ЈКП предузеће "Чистоћа", где су са директором Владимиром Зеленовићем обавили увид… »

И Војводина обојена у наранџасто: Покрајинска влада у кампањи борбе против насиља над женама

Блиц 26.11.2016
Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да се влада укључила у кампању "16 дана активизма против насиља над женама", која се ове године одржава под слоганом "Наранџасти свет: прикупити новац за окончање… »

Вече барокне музике у Градској кући 27. новембра

Мој Нови Сад 26.11.2016
У Свечаној сали Градске куће у недељу, 27. новембра у 20 часова наступиће камерни ансамбл Цамерата Ацадемица из Новог Сада и солисти на виолини Мирослав Павловић, Никола Алексић и Флоријан Балаж. Улаз је слободан. На… »

Преминуо лидер кубанске револуције Фидел Кастро

Прва 26.11.2016
Бивши кубански председник Фидел Кастро, револуционарни вођа који је изградио комунистичку државу на прагу САД и 50 година пркосио америчким напорима у циљу његовог свргавања, преминуо је у петак увече у 90. години, јавила… »

Обустављена потрага за несталом девојчицом

РТВ 26.11.2016
СЕНТА - Због отежаних услова рада, ниске температуре воде и мрака, вечерас је други дан за редом обустављена потрага за петнаестогодишњом Б.В. из Сенте, која је у ноћи између петка и суботе нестала у Тиси. Нестанак… »

Буњевци обележили Дан Велике народне скупштине

Суботица.цом 26.11.2016
Свечаном академијом у Великој већници Градске куће Национални савет буњевачке националне мањине обележио је вечерас један од четири национална празника – Дан Велике народне скупштине Срба, Буњеваца и осталих Словена… »

"Село у граду": Иришка села

РТВ 26.11.2016
НОВИ САД - У театрону новосадског Спенса одржан је програм "Село у граду", организатора "Породично пољопривредно газдинство Поповић". Посетиоцима су представљена села општине Ириг. Производи и разна занатска умећа из око… »

ВИДЕО: Возачи игноришу спуштену рампу и прелазе пругу упркос опасности

Радио 021 26.11.2016
На снимку који је објавио РТС, а који је направљен 25. новембра, може се видети како возачи игноришу спуштену рампу на пружном прелазу "Кијево" и тиме ризикују свој и животе других учесника у саобраћају. <бр /> Подсетимо… »

О селу се све мање води рачуна

РТВ 26.11.2016
СТАПАР - У последње две године аграрни буџет је смањен, субвенције за пољопривредну производњу су три пута мање, па се сељаци питају да ли је то политика који води ка очувању села, чуло се на сусретима села Бачке у… »

ВИДЕО: Сове су мајстори камуфлаже

Радио 021 26.11.2016
Сове су ноћне грабљивице и припадају реду углавном усамљених птица у који се убраја више од 200 врста. Плен лове углавном ноћу, у чему им помаже претежно сива боја и скоро нечујан лет. Хране се ситним сисарима, птицама и… »